Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ στη Βουλή, για την τροπολογία-«πλυντήριο» για τα αντισταθμιστικά των F-16. Χαρακτήρισε παράνομη την είσοδο της τροπολογίας στη Βουλή χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της, ώστε να γίνει με τη σωστή διαδικασία η συζήτηση.

«Και αφού πρόκειται να φύγετε από την κυβέρνηση, γιατί δεν αφήνετε τον επόμενο υπουργό Άμυνας να φέρει την τροπολογία; Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύω ότι θα φύγετε» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναρωτήθηκε μάλιστα τι στάση θα τηρήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ταχθεί κατά της προμήθειας, αλλά και αναβάθμισης των F-16.

Νωρίτερα, και ο εισηγητής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου είχε χαρακτηρίσει «χοντράδα» τη ρύθμιση και «κακόγουστη οπερέτα» με δήθεν συγκρούσεις τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 «Η κυβέρνηση είναι κακόγουστη οπερέτα. Η δήθεν κόντρα αποτελεί ιστορία για αγρίους για να αποφύγει ο μικρότερος την εξαφάνιση και ο μεγαλύτερος τη συντριβή. Ματαιοπονείτε. Όταν πρόκειται για σκιώδεις συμβάσεις εκατομμύριων μια χαρά συνεργάζεστε. Επαναφέρετε τα αντισταθμιστικά από την μπροστά πόρτα για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.