Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η ανάρτηση ενός πατέρα παιδιού με αναπηρία, ο οποίος περιγράφει πώς μια απλή βόλτα στη Γλυφάδα με το γιο του κατέληξε σε «γολγοθά», εξαιτίας της αναισθησίας ενός οδηγού.

Οι ντροπιαστικές εικόνες που ανήρτησε στο facebook με αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε θέσεις ή σε διαβάσεις πρόσβασης των ΑμεΑ, προκάλεσαν την οργή των χρηστών

Αν και η ανάρτηση περιγράφει σκηνές που δυστυχώς βλέπουμε να εκτυλίσσονται καθημερινά γύρω μας, δεν παύει να σοκάρει το πόσο απαίδευτη παραμένει η κοινότητα των οδηγών στην Ελλάδα σχετικά με βασικά ζητήματα αγωγής στους δρόμους.

Όπως θα διαβάσετε στην παρακάτω ανάρτηση, ο πατέρας αποφάσισε να πάει με τον γιο του, που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, μια βόλτα για να πιουν έναν καφέ στην Γλυφάδα.

Αφού αντιμετώπισαν αρχικά δυσκολία στο παρκάρισμα καθώς στις ειδικές θέσεις για ΑΜΕΑ είχε παρκάρει άλλο αμάξι, χωρίς την ειδική κάρτα, τελικά αναγκάστηκαν να περιμένουν επί 45 λεπτά μέχρι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που είχε μπλοκάρει μια διάβαση να μετακινήσει το όχημά του για να περάσει το παιδί με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Διαβάστε την ανάρτηση του πατέρα: