Ο Θρύλος μια ημέρα πριν συμπληρωθούν 91 χρόνια από την ίδρυση του, γιόρτασε στον Πειραιά με την 39η νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό σε βάρος του οποίου επικράτησε άνετα με το ευρύ 18-5. Οι νταμπλούχοι διεύρυναν το ασύλληπτο ρεκόρ που πλέον κρατάει 15 ολόκληρα χρόνια και περιλαμβάνει 39 διαδοχικές νίκες κόντρα στους πράσινους.

Ο Θρύλος ήταν εντυπωσιακό και κυριάρχησε κατά κράτος στην πισίνα του Παπαστράτειου. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας μετά τα πρώτα λεπτά πάτησαν γκάζι και… μην τους είδατε! Αλλωστε, η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια και οι πράσινοι θα πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι που η διαφορά δεν ανέβηκε ακόμα περισσότερο…

Σπουδαία βοήθεια στους παίκτες του Βλάχου πρόσφεραν οι Πειραιώτες, οι οποίοι γέμισαν το γήπεδο και έστησαν πάρτι με καλεσμένο τον Παναθηναϊκό. Η παρουσία τους ήταν εκπληκτική και πάντα μέσα σε κόσμια πλαίσια. Ο Ολυμπιακός αφήνει πλέον πίσω του το παιχνίδι με τους πράσινους και στρέφει το βλέμμα του στον πολύ κρίσιμο αγώνα με την Μπαρτσελόνα στον Πειραιά για την 7η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Τα οκτάλεπτα

4-2, 4-1, 5-1, 5-1

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς 1, Γούνας 1, Φουντούλης 4, Δερβίσης, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης 4, Κολόμβος 2, Μάλιαρακ 2, Βλαχόπουλος 4, Γαλανόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (T. Λοράντος): Καραμπέτσος, Καπετανάκης, Σαρτζετάκης, Καλογεράκος, Βιτέλας, Πρίμορατς, Κόνγουεϊ 1, Καρούτζος, Αφρουδάκης 2, Δερμιτζάκης 1, Τοράκης, Γαβαλάς 1, Καλομενίδης, Πανταζόπουλος.