Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του φίλου του Νίκου Παππά από την παρέα της Καισαριανής. Εκτός από την ELFE ο Μανώλης Πετσίτης, είχε ελευθέρας και στην ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr,  την εποχή που o κ. Πετσίτης είχε μισθοδοτηθεί από τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρεντιάδη και παρείχε «υπηρεσίες» στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, είχε συναντήσεις με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θεόδωρο Κιτσάκο.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο site, τόσο η ατζέντα του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ, η οποία υπάρχει αυτούσια, όσο και το βιβλίο εισόδου-εξόδου που τηρεί η ΔΕΠΑ, καταγράφονται πλήθος επισκέψεων του Μανώλη Πετσίτη στο γραφείο του Θεόδωρου Κιτσάκου στο διάστημα 2016 -2017.

Ο ίδιος ο κ. Κιτσάκος επιχείρησε να παρουσιάσει τη σχέση του με τον κ. Πετσίτη ως υποτυπώδη και φέρεται να υποστήριξε πως οι όποιες συναντήσεις τους ήταν αραιές και κοινωνικής φύσης. Τα βιβλία όμως λένε άλλα...

Νέες αποκαλύψεις και από «Τα Νέα»
Τα Νέα της Τρίτης συνεχίζουν τις αποκαλύψεις για τη δράση του Πετσίτη. Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση του Πετσίτη με άλλον φίλο του Νίκου Παππά, τον δικηγόρο των off shore, Αρτέμιο Αρτεμίου. Είναι αυτός με τον οποίον ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία, πήγε το ταξίδι-μυστήριο στην Καραϊβική. Στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ επέβαιναν, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο τότε υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ησυχος και ο κυβερνητικός βουλευτής της Βενεζουέλας και στενός συνεργάτης του Νικολάς Μαδούρο Ερμάν Φερέρ, ο οποίος είναι σύζυγος της γενικής εισαγγελέως της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα Ντίας.

Είναι το γνωστό πλέον ταξίδι με το ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, από το Καράκας στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, τον Αύγουστο του 2013. Φαίνεται ότι ο Μανώλης Πετσίτης είχε κι αυτός στενές σχέσεις με τον Αρτεμίου, που ειδικεύεται στη δημιουργία υπεράκτιων εταιρειών, για να συμπληρωθεί έτσι ένα αμαρτωλό τρίγωνο.

Τι είχε πει τότε ο Παππάς για το ταξίδι

Ο Νίκος Παππάς είχε παραδεχθεί ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα, όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά και ότι σε αυτό συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίσκεψη είχε στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βενεζουέλα, αλλά και να προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας!

«Το ταξίδι έχει γίνει τότε και συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό. Δεν είναι τυχαία η συζήτηση. Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας» ανέφερε ο κ. Παππάς.