Ένας από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν στην πόλη του Πειραιά την προοδευτική παράταξη και έχουν παρελθόν στους κοινωνικούς αγώνες είναι και ο πρώην βουλευτής της περιοχής Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος στηρίζει ανοιχτά και χωρίς σκιές την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη για δήμαρχο Πειραιά.

Στο περιθώριο της φαντασμαγορικής εκδήλωσης που έγινε με αφορμή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον προαύλιο χώρου του εμβληματικού Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, συναντήσαμε τον κ. Καρύδη και του ζητήσαμε να μας κάνει μία δήλωση για την περίπτωση του Νίκου Μπελαβίλα αλλά και για την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη και η απάντηση του ήταν η εξής.

Η επιλογή του κ Νίκου Μπελαβίλα ως υποψηφίου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά κατ´ αρχάς ακούστηκε με ενδιαφέρον. Ο Νίκος Μπελαβίλας είναι γνώστης των προβλημάτων αλλά και των αναγκών του Πειραιά, έχει θέσεις και απόψεις που ανεξαρτήτως της συμφωνίας ή διαφωνίας με αυτές, μπορεί να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, να μιλήσει για το μέλλον του Πειραιά, ο κ. Μπελαβίλας με τις πρώτες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, έκανε μια μεγάλη και βαθειά βουτιά στον βούρκο της λασπολογίας, του διχασμού, της τυφλής και χωρίς όρια σύγκρουσης. Κήρυξε εμφύλιο πόλεμο στον Πειραιά για μικροκομματικούς λόγους.

Και επειδή όλοι έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια διαφορά γεγονότα θυμόμαστε πως η κυρία Δούρου έτρεχε στις προηγούμενες εκλογές σε διάφορες ταβέρνες προκειμένου να πάρει την υποστήριξη της «ολιγαρχικής γάγγραινας». Θυμόμαστε πως ο κ. Παππάς ανεβοκατέβαινε στον Πειραιά για να πείσει την «ολιγαρχική γάγγραινα» να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και της έκλεινε ραντεβού με τον κ. Τσίπρα, -που σήμερα καταγγέλλει ο κ. Μπελαβίλας. Θυμόμαστε πως ο πρώην Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δέχθηκε από την «ολιγαρχική γάγγραινα», που έχει δήθεν αγοράσει τον Δήμο σύμφωνα με τον κ.Μπελαβιλα, να του απονείμει τιμητικά το μετάλλιο της πόλης.

Θυμόμαστε πολλά…  Και αναρωτιόμαστε ταυτόχρονα  ακόμα περισσότερα…

Αλήθεια ο κ. Μπελαβίλας έχει να πει κάτι για τις 20ετεις ή επ’ αόριστον παρατάσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εταιρείες πετρελαιοειδών, εδώ δίπλα μας στη Δραπετσώνα-Κερατσίνι και το Πέραμα; Τι έταζαν για την απομάκρυνση των «καζανιών» που δυστυχώς μονιμοποιήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν εκλεγούν και τι τελικά έκαναν;

Κλείνοντας θέλω να πω πως ο Πειραιάς δεν έχει ανάγκη από εμφύλιους, αλλά από πράξεις που θα τον κάνουν μια σύγχρονη, οικονομικά ισχυρή και ανθρώπινη πόλη. Απαιτείται όλοι οι υποψήφιοι για το Δήμο να συμφωνήσουν σε ορισμένα βασικά θέματα που ενώνουν. Η επιστροφή στις παθογένειες του παρελθόντος είναι η χειρότερη συνταγή για το μέλλον του Πειραιά. Ο Γιάννης Μώραλης παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο Πειραιάς πιστεύω, ότι είχε μια επιτυχημένη θητεία και έχει ανοίξει νέους δρόμους για τα επόμενα χρόνια. Το μεγάλο του στοίχημα είναι να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα 110 εκατομμύρια ευρώ που έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ, πετυχαίνοντας και την αναμενόμενη μόχλευση με ιδιωτικές επενδύσεις. Η επόμενη τετραετία μπορεί να είναι μια τετραετία ολοκλήρωσης μεγάλων και σημαντικών έργων σε όλους τους τομείς για την ανάπτυξη του Πειραιά. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να φτιάξει ένα πανίσχυρο ψηφοδέλτιο, εμπλουτίζοντας την σημερινή δημοτική ομάδα με άξιους και καταξιωμένους Πειραιώτες και Πειραιώτισσες και κυρίως με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά