Τέλος στις πληροφορίες που διακινούνταν το τελευταίο διάστημα, ότι θα ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, έδωσε με δήλωσή του στον ιστότοπο Portnet, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. 

Ο πρώην –επί σειρά ετών – υπουργός και δήμαρχος Πειραιά, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, όχι μόνο διέψευσε τις σχετικές φήμες, αλλά επιπλέον τόνισε ότι η επιτυχής κατά τη γνώμη του διαδρομή του Γιάννη Μώραλη στον Δήμο Πειραιά οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και στην υποστήριξη της θητείας του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό.
 

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, έγραψε στο Liberal.gr άρθρο, στο οποίο σημείωνε: 

«Ο Μαρινάκης, που γίνεται συχνά στόχος, έφτιαξε τον δικό του στόλο, αγόρασε κι ενίσχυσε τον Ολυμπιακό, εκλέχτηκε διθυραμβικά στον Δήμο του Πειραιά, έγινε σημαντικός παράγων στα ΜΜΕ της χώρας και πρόσφατα πέτυχε ένα από τα σημαντικότερα διεθνώς επιχειρηματικά deals.
Συγχώνευσε την ναυτιλιακή του εταιρία με τον κολοσσό των τάνκερς Diamond Shipping, του Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ Ουίλμπουρ Ρός. Σε μια συμφωνία 1,65 δισ.. δολαρίων που δημιουργεί τον τρίτο εμπορικό στόλο της γης, με 68 δεξαμενόπλοια!! Τα αμερικανικά πλοία είναι περισσότερα, αλλά η ελληνική εταιρία προσφέρει στους αμερικανούς την πολυπόθητη ένταξη στον NASDAQ.

Ποιος θα μπορούσε να έχει, κατά τη γνώμη σας, τα περισσότερα εχέγγυα για να οδηγήσει τον Πειραιά στο μέλλον;»

Με βάση δε το παραπάνω επεσήμανε ότι ο Γιάννης Μώραλης είναι ο καλύτερος που μπορεί να εκφράσει τη συγκεκριμένη πολιτική, την είσοδο δηλαδή των επιχειρηματιών στην πολιτική, άποψη την οποία ήδη από το 1993 είχε κατά πρώτον διατυπώσει.