Ο πρώην Υπουργός Εξωτρικών Νίκος Κοτζιάς, έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό της κίνησης "Πράττω", τόσο για τις  δημοτικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές. Ενδεικτικό είναι, ότι πρόσφατα, ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Παύλο Γερουλάνο για το Δήμο. Δεν αποκλείεται αυτή η κινητικότητα να φέρει και αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές.

Όσον αφορά το μεγάλο λιμάνι, και την επιλογή της Κουμουνδούρου για τον Νίκο Μπελαβίλα ως υποψήφιο Δήμαρχο, η κίνηση "Πράττω", έχει εκφράσει διαφωνίες.  Ιδιαιτέρως, διαφωνεί με την επιλογή αυτή η βουλευτής Σύριζα, Γεωργία Γεννιά, η οποία δεν εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της στην συγκεκριμένη επιλογή της Κουμουνδούρου. Δεν αποκλείεται αυτή η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, να οδηγήσει την κίνηση "Πράττω", να επιδιώξει διερευνητικές επαφές και με την παράταξη του Δήμαρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, το οποίο θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα  τόσο για τον Νίκο Μπελαβίλα και το Λιμάνι της Αγωνίας, όσο και για τον Σύριζα και τον Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο "Πειραιάς Νικητής", είναι ένας συνδυασμός υπερκομματικός, που έχει στόχο τη στήριξη από όλους τους Πειραιώτες και όλα τα φάσματα του δημοκρατικού τόξου.

Να σημειώσουμε ότι ο Σύριζα στην Α΄ Πειραιά και Νήσων , έχει 4 βουλευτές, τoν Θοδωρή Δρίτσα, την Γεωργία Γεννιά, την Ελένη Σταματάκη και τον Κώστα Δουζίνα.