Ένα αρκετά δυναμικό ψηφοδέλτιο χτίζει ο επικεφαλής της παράταξης  «Πειραιάς – Νικητής» και Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος βλέπει τους κόπους μίας δύσκολης θητείας να αποδίδουν και να έρχονται δίπλα του νέα πρόσωπα με διάθεση προσφοράς για την πόλη του Πειραιά.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς – Νικητής» για τις εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο, θα δούμε πρόσωπα αναγνωρισμένα στον Πειραιά, που προέρχονται τόσο από τον κομματικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας που θα στηρίξει δυναμικά τον Γιάννη Μώραλη, όσο όμως και από τον εμπορικό κόσμο και τα επιμελητήρια. 

Ένα από τα πρόσωπα που στοιχίζονται στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη είναι αυτό του Ιωάννη Βοϊδονικόλα, ο οποίος είναι Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Πειραιά & Νήσων και Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά. Ο Γρηγόριςο Βήχος που θα είναι κι αυτός υποψήφιος είναι ασφαλιστικός σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, υπεύθυνος παραγωγικών και επιστημονικών φορέων της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Πειραιά & Νήσων, ενώ και η Μαρία Γκουτζαμάνη η οποία είναι αρχαιολόγος-επιχειρηματίας, υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Πειραιά & Νήσων θα είναι κι αυτή υποψήφια δίπλα στον Γιάννη Μώραλη.

Παράλληλα, μία ακόμα υποψηφιότητα γνωστή στον εμπορικό κόσμο της πόλης είναι αυτή του Τάσου Μαρκαριάν, ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και θεματικός σύμβουλος επιχειρηματικότητας της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Πειραιά & Νήσων. Είναι έμπορος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Πειραιά. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, που βλέπει την παράταξη «Πειραιάς Νικητής» να ενισχύεται από επιφανείς δημότες, μόνο χαρούμενος μπορεί να είναι και σε δήλωση που έκανε επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν στα κοινά ενεργοί πολίτες του Πειραιά, με διάθεση προσφοράς για την πόλη. Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Βοϊδονικόλα ως δημοτικού συμβούλου, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι συμμετέχει στον «Πειραιά Νικητή» από την αρχή αυτής της προσπάθειας και ότι προσέφερε στην πόλη ως Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας.  Ο κ. Μώραλης καλωσόρισε στον συνδυασμό τους νέους υποψήφιους κυρία Γκουτζαμάνη και κ. Βήχο, σημειώνοντας: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που διαπιστώνω πως όλο και περισσότεροι Πειραιώτες συντάσσονται με τον «Πειραιά Νικητή» και την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014, να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη με δυναμική, με προοπτική. Μια υπερκομματική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι καταξιωμένοι σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Αυτό είναι το σημαντικό της προσπάθειάς μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».  

Ενώ για την παρουσία του κ. Μαρκαριάν τόνισε πως  είναι ένας άνθρωπος με διάθεση προσφοράς για τον Πειραιά. Ο κ. Μώραλης σημείωσε επίσης πως είναι σημαντικό να ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά κοινά άνθρωποι που γνωρίζουν τα θέματα του Πειραιά, έχουν άποψη και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην πόλη του Πειραιά. «Ο συνδυασμός Πειραιάς Νικητής απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη και επιθυμούν να προσφέρουν. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Την χαρά τους για τη συμμετοχή τους στα κοινά στο πλευρό του Δημάρχου της πόλης Πειραιά Γιάννη Μώραλη εξέφρασαν όμως και οι υποψήφιοι που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο

Ο κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, τόνισε: 

«Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2014. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικό έργο ως Δημοτική Αρχή αλλά και στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα στην οποία είμαι Πρόεδρος. Επιθυμία μου είναι να προσφέρουμε τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο συνδυασμός Πειραιάς Νικητής ακόμη περισσότερα στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Γρηγόριος Βήχος, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Πιστεύοντας στην υπερκομματική και ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση, η ανάγκη μου για προσφορά και η αγάπη μου για τον Πειραιά, με ώθησε να λάβω την απόφαση μετά από πολύ σκέψη, και έχοντας γνώση των πραγματικών προβλημάτων του Δήμου μας, να συμμετέχω στις επόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου, ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική ομάδα του Γιάννη Μώραλη και τον Πειραιά Νικητή. Με τη διαχρονική εμπιστοσύνη και αποδοχή παράλληλα των δημοτών, η δημοτική ομάδα του Γιάννη Μώραλη έχει υπηρετήσει ευσυνείδητα τον τόπο μας από θέσεις ευθύνης, αποκτώντας σημαντική εμπειρία, και γνώσεις τα οποία και θεωρώ απαραίτητα για τη μετέπειτα πορεία του Δήμου μας».

Η κυρία Μαρία Γκουτζαμάνη, σε δήλωσή της επεσήμανε: «Με βάση την υπερκομματική και ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση και βασιζόμενη στο ενδιαφέρον και στην αγάπη μου για προσφορά στην πόλη του Πειραιά στον οποίο ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, προχώρησα στην απόφαση να συμμετάσχω στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Δημοτική ομάδα του Γιάννη Μώραλη και τον Πειραιά Νικητή. Στόχος μου, όσο και της ομάδας που συντάσσομαι, είναι να προχωρήσουμε μπροστά μαζί, διεκδικώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις και λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας».

Ο κ. Τάσος Μαρκαριάν, σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Με γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για την πόλη του Πειραιά, αποφάσισα να συνταχθώ στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη, ο οποίος με τη δημοτική ομάδα του Πειραιά Νικητή, έχει καταβάλλει σημαντική προσπάθεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να αλλάξει προς το καλύτερο ο Πειραιάς. Πιστεύω στον Γιάννη Μώραλη και στον Πειραιά Νικητή. Όλοι μαζί ενωμένοι θα προχωρήσουμε για την πόλη που αγαπάμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».