Στις 27 Ιουνίου του 2017 το peiraiasnews έγραψε πρώτο από όλους πως ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος θα στρατευθεί στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν,  με τη Νέα Δημοκρατία με την οποία συμπλέει πολιτικά.

Στις 13 Νοεμβρίου ο κ. Πανούτσος πέρασε μαζί με τον γνωστό συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο το κατώφλι της Πειραιώς και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και ανακοινώθηκε η ένταξη τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος, σε πλήρη επιβεβαίωση του peiraiasnews.gr

Ο γνωστός αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος που θα ενισχύσει τη Νέα Δημοκρατία πιθανότατα στο Δυτικό Τομέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και έχει τη δική του διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας, κυρίως της αθλητικής, αλλά όχι μόνο. Εδώ και καιρό με την πολιτική αρθρογραφία του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του δεν κρύβει τη στήριξη του στη Νέα Δημοκρατία  και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο έχει συχνή επικοινωνία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως πολιτεύεται για πρώτη φορά και, όπως χαριτολογώντας λέει κι ο ίδιος, «έφτασε η ώρα από σχολιαστής του παιχνιδιού να μπει επιτέλους και στο γήπεδο»