Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο Top-16 της Euroleague πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα, την οποία νίκησε στο ΣΕΦ με 82-68 και παραμένει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης στα play off της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και με πρωταγωνιστές τους Πρίντεζη (17 π.), Σπανούλη (14π.), Παπαπέτρου (11π.) και Χάκετ (5π.) πέτυχαν την 4η νίκη τους στο Top-16.

Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξε σημάδια αντίδρασης, ενώ με τη νίκη του επί της Λαμποράλ έπιασε την Μπαρτσελόνα στο 4-5. Οι πρωταθλητές Ελλάδας στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο πολύ κρίσιμο ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία, το οποίο θέλουν να κερδίσουν πάση θυσία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως κόντρα στην Λαμποράλ έκανε το ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Χακίμ Ουόρικ, ο οποίος έδωσε αρκετές μάχες με τους ψηλούς της ισπανικής ομάδας. Ο Αμερικανός αγωνίστηκε σχεδόν για 5 λεπτά, κατεβάζοντας 4 ριμπάουντ.

 

Πρίντεζης on fire…

«Πήραμε τον πρώτο τελικό, έχουμε άλλους πέντε»

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μουδιασμένα την αναμέτρηση, δίνοντας στην Λαμποράλ την ευκαιρία να πετύχει εύκολους πόντους. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 6 (3-9) και κάπου άρχισε να παίρνει μπροστά ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο εκ των ηγετών του Θρύλου κυριάρχησε κατά κράτος κάτω από τη ρακέτα και με 9 συνεχόμενους πόντους έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (11-9). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρει πλέον τα πατήματά τους στο παρκέ, με τον Σπανούλη να δημιουργεί αρκέτα προβλήματα στην Λαμποράλ. Η είσοδος του Μιλουτίνοφ στον αγωνιστικό χώρο έδωσε ενέργεια και λύσεις στον Ολυμπιακό, ο οποίος έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 19-16.

 

Όταν πάτησε γκάζι… εξαφανίστηκε

Το θηρίο ξύπνησε!

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 5 πόντους (25-20), όμως δύο λάθη στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στους Ισπανούς να ισοφαρίσουν σε 25-25. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η Λαμποράλ είχε επαφή στο σκορ, καθώς ο Ολυμπιακός μετά το τάιμ άουτ του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Οι παίκτες του Ελληνα τεχνικού επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους στο παρκέ, με τους Σπανούλη, Χάκετ και Στρόμπερι να εκτοξεύουν τη διαφορά στους 17 (44-27). Ο Σφαιρόπουλος μάλιστα έριξε στο παρκέ και το νέο απόκτημα του Θρύλου: τον Χακίμ Ουόρικ, ο οποίος έδωσε σημαντικές μάχες σε άμυνα και επίθεση.