Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος απολογήθηκε για τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το τέλος του παιχνιδιού της ΑΕΛ με την Ξάνθη στην ακριτική πόλη, για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ομάδας στην απολογία του έκανε λόγο για προσπάθεια του εξόντωσής του και τόνισε ότι δέχθηκε επίθεση από μπράβους του Μελισσανίδη.  Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον γιατρό του παιχνιδιού Παναχαϊκή – Ολυμπιακός, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εκτελεστή της παράγκας»,

Τα κυριότερα μέρη της απολογίας του Κούγια:

«Ο Δημητρόπουλος, που ήταν γιατρός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή είναι ο εκτελεστής της παράγκας. Οι διώξεις αυτές είναι στημένες για να με εξοντώσουν προσωπικά και οικονομικά».

«Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ένας παλιός υπάλληλος της ΕΠΟ που έστηνε όλα τα παιχνίδια μαζί με άτομο το οποίο έχει στείλει στον Λεβαδειακό ως τιμ μάνατζερ με άλλο όνομα».

«Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ο ιθύνων νους και το δεξί χέρι του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Και από σειρά δημοσιευμάτων προκύπτει ότι σε διαδικασίες στην περιφέρεια ακόμα και σε επιπεδο εκλογών μαζί με κάποια άλλα άτομα αλλοίωναν ή δωροδωκούσαν».

«Μετά από αυτές τις διαδικασίες παλιοί συνεργάτες του Μελισσανίδη και πρόσωπα της ΑΕΚ βρέθηκαν ακόμα και σε πόστα στην ΕΠΟ, όπως ο Αλέξης Δέδες».

«Εγώ ζήτησα να έρθουν εδώ Μάκης Γκαγκάτσης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Λίνα Σουλούκου. Ευτυχώς η κ. Σουλούκου είναι εδώ».

«Όποιος πάρει τις εκλογές στην ΕΠΟ αλλοιώνει και μπορεί να κάνει το οτιδήποτε».

«Στο περιβάλλον Μητρόπουλου όλοι οι στημένοι διαιτητές του 1996 είναι τώρα παρατηρητές. Είναι επαγγελματίες εγκληματίες και πάνε σαν τα κοπρόσκυλα. Τότε άρχισαν να ‘χειρουργούν’ ομάδες σαν την τότε ομάδα μου στην ΑΕΚ. Ήμουν ο πρώτος που υπέστην τον εξευτελισμό της παράγκας».

«Η συνεδρίαση αυτή είναι απαρχή για να γίνει μία έδρα. Για το σχέδιο του Θωμά Μητρόπουλου. Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος ήταν υπάλληλος σε Υπουργείο και είχε καμπάνες και σπίτια από το ποδόσφαιρο. Ο Μητρόπουλος είχε μετοχές στο χρηματιστήριο και πολλά λεφτά δίχως ένα ένσημο. Αυτό το σύστημα υπάρχει και σήμερα».

«Μόλις ως δικηγόρος του ομίλου Παραπολιτικά ανέδειξα το πως στήθηκε αυτή η σκευωρία κατά του κ. Μαρινάκη, δέχθηκα την επίθεση από τους μπράβους του Μελισσανίδη, ενώ ο ίδιος ο Μελισσανίδης είχε στήσει την υπόθεση αυτή στο σκάφος του».

«Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, το δεξί χέρι του Μελισσανίδη, με στοχοποίησε επειδή έκανα τις δηλώσεις που κατέρρεαν τα πάντα. Με τον Χριστοφορίδη ότι γνωρίστηκε με τον Μελισσανίδη μέσω Κακέτση και το πως ξαφνικά τον αγάπησε ο Πατέρας».

«Το πως θα μπουν οι διαιτητές το αποφασίζει ένας άνθρωπος. Ο Τριτσώνης τον οποίο ελέγχει ο Γιάννης Παπαδόπουλος».

«Υπάρχει απόφαση πρωτοβαθμίου δικαστηρίου για την παράγκα. Σε δεύτερο βαθμό θα βγει το νέο έτος. Ο Παπαδόπουλος είναι στην υπόθεση αυτή και έχει καταδικαστεί όπως και ο Θωμάς Μητρόπουλος».

«Έχω πληρώσει σε πρόστιμα από το 1989 πόσα χρήματα λέτε; 750.000 ευρώ στην ΕΠΟ. Έρχονται μετά και με δικαιώνουν οι κασέτες. Και οι κασέτες του 2011. Έρχονται και με δικαιώνουν οι κασέτες για τις αναμετρήσεις της Παναχαϊκής».

«Τα περισσότερα πρόσωπα του 1996 είναι ακόμα εδώ. Όσοι είναι νέοι είναι επιπέδου Βακάλη. Πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν ο Μποροβήλος, κατηγορούμενος για στημένα παιχνίδια. Έχετε μεγάλη ευκαιρία. Να γίνει άρση απορρήτου για να δούμε με ποιους μίλησε πριν και μετά τον αγώνα ο Λάμπρου».

«Πήγαν να με σκοτώσουν και η υπόθεση θάφτηκε».

«Με πήραν τηλέφωνο και μου έλεγαν “δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω. Ψάξου ποιος έχει αναλάβει την Ξάνθη από το καλοκαίρι”».

«Ο διαιτητής αυτός ήθελε να κερδίσει η Ξάνθη. Δεν τους ενδιέφερε η βαθμολογία. Για να στηθούν ματς στο στοίχημα έχουν συνεργάτες που τα παίζουν στο εξωτερικό».

«Θέλω την κ. Σουλούκου γιατί είπε στην ΟΥΕΦΑ ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Θωμάς Μητρόπουλος ελέγχουν την διαιτησία. Εννοώ ότι γράφτηκε. Γιατί καλούμαι εγώ για δυσφήμιση; Δεν το θέτω ως θέμα. Θέλω και τους Μάκη Γκαγκάτση και Γιάννη Παπαδόπουλο μάρτυρες».

«Με έβαλαν και άκουσα μία κασέτα με δύο προέδρους Α’ Εθνικής και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Εάν βγουν προς τα έξω και ακουστούν θα γκρεμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο».