Με μελανά χρώματα παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί στο Μετρό, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, Σπύρος Ρεβύθης. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 είπε ότι οι τεράστιες ελλείψεις στα ανταλλακτικά έχουν ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στους συρμούς. 

«Έχουμε έλλειψη σε βασικά ανταλλακτικά, ρόδες, φρένα, λάδια, ηλεκτρονικές πλακέτες, οτιδήποτε υλικό χρειάζεται για να συντηρηθούν οι συρμοί. Έχουμε στείλει εδώ και ενάμιση χρόνο εξώδικα και επιστολές προς το υπουργείο που έχουμε πει την κατάσταση ότι δεν έχουμε ανταλλακτικά να συντηρήσουμε τους συρμούς. Έχουν μειωθεί οι συρμοί, έχουμε πάνω από 20 συρμούς ακινητοποιημένους στο σύνολο των 67. Ολόκληρη γενιά κάτι ασημί κορεάτικοι συρμοί που βλέπατε παλιά είναι όλοι καθηλωμένοι, γιατί δεν έχουμε ανταλλακτικά» τόνισε.

Σημείωσε πως ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε πως δεν είναι ενημερωμένος από την ηγεσία της ΣΤΑΣΥ για το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και την καταστροφή που συντελείται στο ΜΕΤΡΟ.

Αναφερόμενος στις ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων: «Οι ουρές στα εκδοτήρια είναι γιατί δεν έχουμε εκδότες, είναι 21 εκδοτήρια στο σύνολο των 109 ανοιχτά. Τα 88 περίπου εκδοτήρια από τα 109 είναι κλειστά. Είμαστε 400 άτομα μείον από ότι θα έπρεπε βάσει του νόμου».

Σχολιάζοντας την απόφαση για τα δρομολόγια του μετρό στο αεροδρόμιο: «Προκαλεί πρόβλημα γιατί οι περισσότεροι επιβάτες που πάνε στο αεροδρόμιο είναι φορτωμένοι και διαμαρτύρονται γιατί πρέπει να αλλάξουν και αποβάθρα. Και σε αυτή την περίπτωση πάλι ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ανενημέρωτος, είπε ότι η ενέργεια της ΣΤΑΣΥ είναι παράνομη και καταχρηστική και δεν φέρει τη δική του υπογραφή. Και είπε στον γενικό γραμματέα 'αύριο θα στείλεις επιστολή να επαναφέρουν στην πρότερη κατάσταση τα δρομολόγια γιατί ταλαιπωρείται ο κόσμος'».