Εφ' όλης της ύλης επίθεση στη κυβέρνηση, με φόντο την οικονομία και το Σκοπιανό, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άρτα, στη Φιλοθέη Άρτας.

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία εμφανίστηκε έντονα ανήσυχος για την κατάσταση της και έκανε λόγο για ύπαρξη “πολιτικού ρίσκου Τσίπρα Καμμένου” στη χώρα ενώ, από την κριτική του δεν ξέφυγαν ούτε οι εταίροι, τους οποίους κατηγόρησε για πρόωρους πανηγυρισμούς εξαιτίας της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια.

«Η χώρα ολοκλήρωσε το τρίτο πρόγραμμα, χωρις να έχει πρόσβαση στις αγορές και άρα ούτε οι τράπεζες έχουν πρόσβαση στις αγορές. Εχω ασκήσει πολύ σκληρή κριτική , την οποία χρεώνεται πρωτίστως ο κ.Τσίπρας αλλά και οι ευρωπαίοι οι οποίοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο. Πληρώνουμε ένα πολύ ακριβό τίμημα για την παραμονή των κυρίων Τσίπρα Καμμένου στην εξουσία. Η χώρα έχει πολιτικό ρίσκο Τσίπρα Καμμένου, κανείς δεν πιστεύει ότι με αυτούς μπορεί να γυρίσει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Η πολιτική αλλαγή πια είναι αναγκαία προυπόθεση ώστε η χώρα να κάνει μία πολιτική επανεκκίνηση», σημείωσε

Για την πορεία του Χρηματιστηρίου ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «δυστυχώς η πορεία από τότε δεν ήταν η αναμενόμενη ήδη από τις αρχές του χρόνου οι τράπεζες έχουν χάσει περίπου τη μισή τους κεφαλαιοποίηση. αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλές αξίες».

Για τις εξελίξεις στο σκοπιανό διατύπωσε για μία ακόμα φορά την αντιθεσή του στην συμφωνία των Πρεσπών, κατηγορώντας τους κυρίους Τσίπρα Καμμένο για ανίερη συμμαχία.

 «Ο κ. Τσίπρας δεν συνομίλησε με τον Ελληνικό λαό, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα γνώριζε την πλήρη διαφωνία του στην Συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ δεν θα την κυρώσει. Αν οι συνταγματικές αλλαγές δεν προχωρήσουν στα Σκόπια τότε οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση. Σε αντίθετη περίπτωση και όσο θα προχωρούν στα επόμενα βήματα, δημιουργούνται τετελεσμένα και θα είναι δύσκολο να ανατρέψουμε την συμφωνία».

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ιδεοληψία, ανικανότητα και αδιαφάνεια.