Χορηγία 52 εκατομμυρίων ευρώ στο υπουργείο Άμυνας για το προσφυγικό -τον Αύγουστο του 2016- ελέγχει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης (OLAF), όπως αναφέρει το site Νew Europe.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγή της Κομισιόν είπε ότι η υπόθεση που αφορά στο υπουργείο Αμυνας, είναι η μόνη γνωστή περίπτωση παρατυπιών που εστάλη στην OLAF μετά την ετήσια έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών (DG HOME) για το 2017.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι Ελληνες δημοσιογράφοι είχαν αποκαλύψει ότι εταιρείες που ασχολούνταν με την τροφοδοσία πραγματοποιούσαν παράνομα κέρδη από τα κονδύλια της ΕΕ που είχαν λάβει.

«Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) δεν μπορεί να διατυπώσει περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο για να προστατεύσει την εμπιστευτικότητα των εν εξελίξει και πιθανώς επακόλουθων ερευνών και δικαστικών διαδικασιών» ανέφερε το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας στην ιστοσελίδα «New Europe» και προστίθεται:

«Το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το ζήτημα δεν σημαίνει ότι οποιοδήποτε εμπλεκόμενο πρόσωπο ή οργανισμός έχει διαπράξει παρατυπία ή απάτη. Η OLAF σέβεται πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας».