Tην παρουσία της στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού εξασφάλισε για δεύτερη σερί χρονιά η ομάδα πόλο Γυναικών του Θρύλου που επικράτησε με 5-10 της Ουραλότσκα στον επαναληπτικό που διεξήχθη στο Παπαστράτειο και με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς έκλεισε θέση στο Final Four.

Έτσι οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρσι στον Πειραιά στον αλησμόνητο τελικό με την Σαμπαντέλ (την οποία θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό της διοργάνωσης).

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη μετά την επικράτηση στο πρώτο ματς με 13-10, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και πλέον στοχεύει στην back to back κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου.

Στην αναμέτρηση με την Ουραλότσκα οι ερυθρόλευκες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης που κατέχουν πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης είχαν τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και έφτασαν πανάξια στην νίκη πρόκριση.

 

Τα οκτάλεπτα

2-2, 1-3, 2-3, 0-2

 

ΟΥΡΑΛΟΤΣΚΑ (Μ. Νακοριάκοβ): Πανφίλοβα, Νεζνάμοβα , Αμπντριζιάκοβα, Καρίμοβα 2, Γκέρζανιτς 1, Κοριακίνα, Ζαπλάτινα, Γκορμπούνοβα 2 , Κολμάκοβα ,  Ζαρίποβα , Περφίλεβα, Μπέρσνεβα , Γκολόβινα .

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου 1 , Σώρα, Μανωλιουδάκη 1 , Αβραμίδου 2, Ασημάκη 3, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 1 , Ελευθεριάδου 1, Μπιανκόνι 1, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου.

 

Παυλίδης: "Σαν Ολυμπιακός στο Final Four"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το ματς τα εξής: "Το βασικό είναι ότι θα είμαστε πάλι παρών στην μεγάλη διοργάνωση. Είχαμε θέσει τις βάσεις από το Πόρτο, σήμερα προσπαθήσαμε αρκετά, παίξαμε πάρα πολύ καλά ειδικά στην άμυνα και είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση των κοριτσιών. Θεωρώ ότι αν είμαστε Ολυμπιακός στο Final Four και παίξουμε όπως σήμερα έχουμε πολλές πιθανότητες για το repeat!".

 

Μανωλιουδάκη: "Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε"

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη ανέφερε με τη σειρά της: "Στόχος μας ήταν να περάσουμε στο Final Four. Eκεί θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό τη Σαμπαντέλ. Θα πάμε συγκεντρωμένες στην τελική φάση της διοργάνωσης και θα έχουμε δουλέψει αρκετά.  Οι εμφανίσεις που κάναμε στα δυο τελευταία παιχνίδια και κόντρα στη Βουλιαγμένη, είναι αυτό που θέλουμε να δείχνουμε σαν ομάδα. Πρώτος μας στόχος είναι στην άμυνα, όταν δεχόμαστε 6 γκολ και 5 που δεχθήκαμε σήμερα είναι αυτό που θέλουμε. Κρατάμε τη νίκη και την πρόκριση και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!".