Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών του «Γ. Καραϊσκάκης» η υλοποίηση του βασικού σταδίου του προγράμματος «You’re Hope».

Ο Ολυμπιακός διοργάνωσε πολυαθλητικές δραστηριότητες για ανήλικους πρόσφυγες με σκοπό την ενεργή τους ενασχόληση με τον αθλητισμό και την κοινωνική τους ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία του Πειραιά. Οι νεαροί πρόσφυγες είχαν την ευκαιρία να αθληθούν σε μεγάλη ποικιλία αθλημάτων υπό την καθοδήγηση των προπονητών του Ολυμπιακού, ενώ οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την συγκεκριμένη δράση και τον αναμενόμενο αντίκτυπο της στην κοινωνία.

Με αυτή την δράση, ο Θρύλος απέδειξε τον ηγετικό του ρόλο στο εν λόγω πρόγραμμα, καθώς και την ευαισθησία του στο θέμα των προσφύγων. Από το 2015, στάθηκε στο πλευρό των προσφύγων παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης όπως φαγητό και ρουχισμό κατά την παραμονή τους στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, οργάνωσε ποδοσφαιρικούς αγώνες με την συμμετοχή προσφύγων και πρώην ποδοσφαιρικών αστέρων όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι η φιλανθρωπία και η συνεισφορά είναι βαθιά ριζωμένες στο DNA του συλλόγου!

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και αντιπροσωπεία της UNESCO νοτίων προαστίων -με επικεφαλής την πρόεδρο, Σ. Κοκολέτσου και τον Υπεύθυνο Αθλητισμού και Εκπαίδευσης, Αντώνη Γλύκα- η οποία στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην πρωτοβουλία του Ολυμπιακού. Για την εν λόγω δράση, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός συνεργάστηκε με την ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», η οποία εξασφάλισε την συμμετοχή των ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στην safe zone Σχιστού.