Πολλά ερωτήµατα και ακόµη περισσότερα µελανά σηµεία προκύπτουν από µία απλή ανάγνωση στη ∆ιαύγεια του τιµοκαταλόγου των παραγωγών (εσωτερικών και µεικτών) που έχουν προωθηθεί στο πρόγραµµα της ΕΡΤ στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα-Καµµένου.

Ποσά για τηλεοπτικές σειρές που παραπέµπουν στις λεγόµενες εποχές των... παχέων αγελάδων των ιδιωτικών καναλιών και τα οποία κάθε άλλο παρά εξαργυρώνονται στο πεδίο της τηλεθέασης και άρα της ούτως ή άλλως περιορισµένης διαφηµιστικής αγοράς, εκποµπές του 0,5% που στοιχίζουν ένα τσουβάλι χρήµατα στον δηµόσιο κορβανά, χωρίς κανείς να αντιληφθεί πού ακριβώς «επενδύθηκαν» και, τέλος, µια σκανδαλώδης συµφωνία µετάδοσης αγώνων της Superleague, µε εγγύηση την τσέπη του Ελληνα φορολογούµενου, χαρακτηρίζουν, µεταξύ άλλων, τα έργα και τις ηµέρες των εκλεκτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κρατική τηλεόραση.

Οπως λένε οι γνωρίζοντες, το µεγαλύτερο πρόβληµα έγκειται στην υιοθέτηση της πρακτικής των µεικτών παραγωγών, οι οποίες κατά κανόνα έχουν πολύ µεγαλύτερο κόστος από τις εσωτερικές και µάλιστα σε περιπτώσεις που κάθε άλλο παρά επιβεβληµένες είναι, όπως π.χ. οι ενηµερωτικές εκποµπές. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα ξεκάθαρο τέχνασµα ώστε να παρακάµπτονται µόνιµοι υπάλληλοι της κρατικής τηλεόρασης τόσο στο δηµοσιογραφικό όσο και στο τεχνικό κοµµάτι και να επιστρατεύονται οι «εξωτερικές» µεταγραφές «ηµετέρων», στις υπηρεσίες των οποίων η σηµερινή διοίκηση δείχνει ιδιαίτερη προτίµηση.

Ας πάρουµε όµως τα πράγµατα από την αρχή, ξεκινώντας από το ύψος των δαπανών για τις ανάγκες των εκποµπών των δηµοσιογράφων που µπήκαν µε δόξα και τιµή στο Ραδιοµέγαρο για να εξυπηρετήσουν τους πολιτικούς µύθους, αλλά και την προπαγάνδα της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.