Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός του Ολυμπιακού στο τουρνουά Costa del Sol στην Ανδαλουσία. Το θέμα είναι πώς οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις πολλές απουσίες έδειξαν καλό πρόσωπο. Νίκησαν την Ουνικάχα Μάλαγα και ηττήθηκαν στο τέλος από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σημασία αυτή την περίοδο δεν έχουν τα αποτελέσματα, αλλά να βγαίνει στο παρκέ η δουλειά που γίνεται. Κι αυτό επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό.

Κάτι που ανάφερε και ο Γιώργος Μπόγρης μιλώντας στο Sport24radio 103,3. Ο σέντερ του Θρύλου μίλησε για τις διαφορές της ομάδες με τα προηγούμενα χρόνια, την επίδραση του Ντέιβιντ Μπλατ στον τρόπο παιχνιδιού και αυτά που δοκίμασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού επί ισπανικού εδάφους. Ο Έλληνας ψηλός μίλησε για…

-το τουρνουά της Ανδαλουσίας: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντική εμπειρία. Δουλέψαμε σε καταστάσεις που θα μας φανούν χρήσιμες μέσα στη χρονιά. Είδαμε παιδιά να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις. Ο Ζακ κατέβηκε μία θέση, ο Τουπάν κατέβασε την μπάλα και παιδιά όπως εγώ, είχαμε την ευκαιρία να ξεμπουκώσουμε. Κρατάμε τα θετικά δείγματα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα και να βγάλουμε ωραίες φάσεις. Ευχαριστούμε τα παιδιά που μας βοήθησαν στην προετοιμασία. Περιμένουμε τα παιδιά της Εθνικής για να παρουσιαστούμε, όπως πρέπει, στην αρχή της χρονιάς».

-τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε αυτά τα δύο παιχνίδια: «Περάσαμε αρκετό χρόνο στο παρκέ. Ο κόουτς μπορεί να βγάλει συμπεράσματα Τα κέρδη ήταν ο Ζακ (σ.σ.: Λεντέι) που κατέβηκε μία θέση κι έπαιξε στο "4", ο Τουπάν που τον είδαμε να κατεβάζει μπάλες και το γεγονός ό,τι βγάλαμε αυτοματισμούς. Για εμάς τους πέντε είναι πολύ μεγάλο κέρδος. Μάθαμε τα συστήματα και όταν έρθουν τα παιδιά από τις Εθνικές, θα τα βοηθήσουμε να μπουν στην ομάδα. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που ένας θα σπρώχνει τον άλλον. Είναι διαφορετικοί οι αγώνες από τις προπονήσεις».

-το τι θέλει να αλλάξει ο Ντέιβιντ Μπλατ: "Η ομάδα έχει αλλάξει την φιλοσοφίας της. Είμαστε πιο επιθετικοί και θέλουμε να τρέχουμε περισσότερο. Κοιτάμε περισσότερο το παιχνίδι μας και όχι το πώς θα καταστρέψουμε το παιχνίδι του αντιπάλου. Αυτό βοηθάει την ψυχολογία. Ακόμα και για την φυσική κατάσταση, ο κόουτς προσπαθεί μας κάνει καλύτερους μέσω του μπάσκετ. Το όπλο μας θα είναι η ταχύτητα. Στην άμυνα θα είμαστε πανέξυπνοι και θα προσπαθούμε να τρέχουμε. Αν εξαιρέσουμε εμένα και τον Μιλουτίνοφ, όλα τα άλλα παιδιά μπορούν να καλύψουν πολλές θέσεις».

-τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν: «Κάθε αρχή της χρονιάς θέλουμε να τα πάρουμε όλα. Θέλουμε όλους τους τίτλους. Αυτό είναι το μέταλλο του Ολυμπιακού. Ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε».