Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τοποθετήθηκε ο Γιάννης Μέλας για το ατυχές περιστατικό με τον πατέρα του.  Ο αντιδήμαρχος Πειραιά μέσα από μία συγκινητική ανάρτηση περιέγραψε αναλυτικά τι συνέβη και στάθηκε σαν γιος στο πλευρό του πατέρα του.

Αναλυτικά η συγκινητική ανάρτηση του Γιάννη Μέλα

Εχθές ήταν μια δύσκολη ημέρα για την οικογένεια μας.
Δυστυχώς, ο πατέρας μου αντιμετωπίζει ένα προβλήμα νευρολογικής φύσεως λόγω μιας πάθησης που δεν του επιτρέπει να διαχειρίζεται σε απόλυτο βαθμό τον εαυτό του, ιδιαίτερα σε καταστάσεις που υπάρχει ένταση. Καλώς ή κακώς τυχαίνουν αυτές οι παθήσεις σε ανθρώπους αυτής της ηλικιάς. Όσοι συναναστρέφονται τακτικά μαζί του το αντιλαμβάνονται. Οι φίλοι του, οι συγγενείς μας, οι οικογενειακοί φίλοι μας το γνωρίζουν και τον αντιμετωπίζουν με αγάπη και κατανόηση. Με προσοχή, αγάπη, διακριτικά και υπεύθυνα αντιμετωπίζεται και από την οικογένεια μας. 
Όταν ενημερώθηκα για το περιστατικό του πατέρα μου με τους αστυνομικούς πήγα αμέσως στο ΑΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ και μίλησα με τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν και τους εξήγησα την κατάσταση και το πρόβλημα. Νέα παιδιά σχεδόν συνομήλικοι, τους ζήτησα να έρθουν στην θέση μου και να σκεφτούν ότι είναι ο πατέρας τους. Έδειξαν κατανόηση, κατάλαβαν την κατάσταση και έκαναν τη δουλειά τους ίσως με...βαριά καρδιά! 
Πιστεύω ότι η ειλικρίνεια και η αλήθεια είναι μονόδρομος για να μην κανιβαλίζεται η τιμή και η υπόληψη του πατέρα μου, ενός ανθρώπου που έχει υπηρετήσει με ήθος 20 χρόνια ενεργά τη Δημοκρατία, τους Πολίτες, τους Θεσμούς και τις Αρχές.

Να τους αγαπάτε και να τους προσέχετε τους μπαμπάδες σας γιατί μεγαλώνουν!