Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό της Αττικής, την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση σε ώρα αιχμής. Έτσι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00.

Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε από το σωματείο ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό, το οποίο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης 24ωρης απεργίας.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει ότι «η στάση εργασίας πραγματοποιείται εξαιτίας του νέου συνδικαλιστικού Νόμου ο οποίος απαιτεί αυξημένη συμμετοχή (50+1 των μελών), καθώς και της άρνησης της διοίκησης της εταιρείας να διευκολύνει τα μέλη του Σωματείου διαθέτοντας υπηρεσιακό συρμό».

Θέματα συζήτησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα είναι επίσης η έλλειψη ανταλλακτικών για τους συρμούς, η έλλειψη προσωπικού και συνεχής μείωση αυτού, η παρεμπόδιση της ιεραρχικής εξέλιξης των ηλεκτροδηγών, οι μισθολογικές ανισότητες των επαναπροσληφθέντων συναδέλφων της ΣΤΑΣΥ παρά την πλήρωση ομοίων προϋποθέσεων, το ενιαίο μισθολόγιο και η συζήτηση και λήψη αποφάσεως περί κηρύξεως 24ωρης απεργίας.