Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου και το υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Νόκος 73 κυβερνητικοί βουλευτές αναμένεται να κοπούν από το λαό και να μην είναι στην επόμενη Βουλή.

Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε και κάποια κορυφαία στελέχη και προβεβλημένους υπουργούς όπως , ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Τριάντάφυλλος Μυταφίδης, ο Νίκος Πρασκευόπουλος, ο Μάρκος Μπόλαρης, η Χαρούλα Καφαντάρη, η Ελένη Αυλώνιτου, ο Δημήτρης Σεβαστάκης και πολλοί άλλοι που υπήρξαν κατά το παρελθόν διαπρύσιοι κήρυκες του αντιμνημονιακού μετώπου και πλέον αναμένεται να γνωρίσουν τη λαϊκή κατακραυγή για τα όσα είπαν, έταξαν και δεν έκαναν.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η νύχτα των εκλογών και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, όπως και η επόμενη ημέρα της τελευταίας ενσωμάτωσης της σταυροδοσίας από τα εκλογικά τμήματα όλης της Ελλάδας, οι οποίες θα κρίνουν τον αριθμό των εδρών της επόμενης Βουλής δείχνει ότι θα μοιάζει µε µια πολιτική νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα µε τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, το κυβερνών κόμμα προβλέπεται να απολέσει τουλάχιστον 73 έδρες, χάνοντας, εκτός από το µπόνους των 50 εδρών και πολλές ακόμα έδρες, που θα αλλάξουν χέρια.

 Τι γίνεται όμως στον Πειραιά;

Όσον αφορά την Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά στον «πάγκο» θα βρεθούν ο Δημήτρης Βίτσας, η Εύη Καρακώστα, αλλά και η Θεοδώρα Μεγαλοικονόμου που πρόσφατα αυτομόλησε στη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που φανερώνει αυτόματα πως τη μία έδρα της περιοχής αναμένεται να κερδίσει η Νίνα Κασσιμάτη η οποία προσέχει τις εμφανίσεις της, δεν βγαίνει συχνά στα κανάλια ενώ σε κάποια ζητήματα έχει διαφοροποιηθεί κατά το παρελθόν από την κομματική γραμμή.

Στην Α΄ Πειραιά τα πράγματα περιγράφονται εξίσου καταστροφικά για την κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά, κι αυτό γιατί το μάρμαρο του πολέμου που έχει δεχθεί η πόλη και ο Ολυμπιακός από τα στελέχη που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, αναμένεται να πληρώσουν οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας. Ειδικότερα ο Δημήτρης Δουζίνας, η Ελένη Σταμάτακη και η Γεωργία Γεννιά μάλλον θα πάνε σπίτι τους μετά την ημέρα των εκλογών, ενώ τη θέση του μοναδικού βουλευτή της περιοχής μάλλον θα κρατήσει ο παλαιοκομματικός και πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.