Αρκετά προβλήματα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, έχει προκαλέσει το μπουρίνι που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής. Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με δυσκολία.

Τα φαινόμενα ήταν πολύ έντονα στην περιοχή του Μενιδίου και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά του λεκανοπεδίου, στο Περιστέρι, στα νότια προάστια αλλά κι σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Από το ξαφνικό μπουρίνι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους πολλοί οδηγοί στο Μενίδι, κάλεσαν την Πυροσβεστική αλλά τελικώς κατάφεραν να βγουν από τα οχήματά τους με ασφάλεια για να ξεφύγουν από τα ορμητικά νερά.

Και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής αφού η νεροποντή μπλοκάρισε αυτοκίνητα στο δρόμο και οι οδηγοί τους κάλεσαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κλήσεις για βοήθεια στην περιοχή της Γλυφάδας, αλλά και του κέντρου της Αθήνας είναι 27 με 30, ενώ μια κλήση έλαβαν και από την πολύπαθη Μάνδρα, όπου η Τροχαία έχει δώσει εντολή για τη λήψη προληπτικών μέτρων, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων που δημιουργούνται κάθε φορά που βρέχει.

Την ίδια ώρα πλημμυρισμένα είναι και τα νότια προάστια, με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για εκλωβισμούς οδηγών στη Γλυφάδα, χωρίς, ωστόσο, να χρειαστεί να επέμβει.

Λόγω της βροχόπτωσης πραγματοποιούνται διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:

1) επί της οδού Πειραιώς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της λεωφόρου Πέτρου Ραλλη έως την Χαμοστέρνας.

2) επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ανθέων, ρεύμα προς Αθήνα.

3) στην π.ε.ο. Ελευσίνας-Θηβών από το ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας επί της ν.ε.ο.α.κ. ρέυμα προς Θήβα.

4) στην έξοδο Μάνδρας Αττικής (κόμβος 1) ρεύμα προς Ελευσίνα της Αττικής Οδού.

5) στα διόδια Ελευσίνας ρεύμα προς Αθήνα.

6) στην οδό Κοροπούλη στην μάνδρα.

7) στην οδό Στρατηγού Ρόκα και στα δυο ρεύματα στην Μάνδρα.

8) στην οδό Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα Αττικής.

Και η Κόρινθος επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με την επιστροφή των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου να γίνεται υπό βροχή. Χαρακτηριστικό video από drone που κατέγραψε το μπουρίνι στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου.