Ο Ολυμπιακός έδειξε εμπράκτως πως ήθελε τον Ντέιβιντ Μπλατ για την τεχνική του ηγεσία και έκανε τα πάντα από πλευράς του, ώστε να ακούσει το «ναι» από τον 59χρονο τεχνικό και οι δύο πλευρές να πορευτούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός λοιπόν είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό, υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και ουσιαστικά θα πρέπει να θεωρείται ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, απομένοντας οι τυπικές λεπτομέρειες να διευθετηθούν και φυσικά οι ανακοινώσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την υπέρβασή τους, είχαν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την πλευρά του Ντέιβιντ Μπλατ και κάθε φορά γίνονταν και το βήμα παραπάνω που χρειάζονταν για να καλυφθεί η οικονομική διαφορά (σ.σ. ανέβηκαν αρκετά πλησιάζοντας το εκατομμύριο ετησίως, έπεσε και αυτός από την πλευρά του) που υπήρξε και σε συνδυασμό και με την επιθυμία του ίδιου του 59χρονου τεχνικού, το εξαιρετικό κλίμα συνηγορούσε σε επικείμενη συμφωνία η οποία τελικά επετεύχθη.

Από τη στιγμή που έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα του προπονητή, η «κεφαλή» της ομάδας, στον Ολυμπιακό πλέον- σε συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπλατ- ξεκινάνε τον σχεδιασμό της ομάδας.