Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Πειραιά και το Ωδείο Τερψιθέας, με την συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, παρουσίασαν την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στο αίθριο της Πινακοθήκης, ένα μουσικό αφιέρωμα στον αγαπημένο μου φίλο και συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο, που με την μουσική του μας κάνει «ταξιδιώτες» του ονείρου.

Την εκδήλωση την οποία είχα την μεγάλη χαρά και την τιμή να προλογίσω, παρευρέθη ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης ενώ συμμετείχαν νέοι καλλιτέχνες από το χώρο του μουσικού θεάτρου και επιλεγμένοι σπουδαστές τραγουδιού του ωδείου Τερψιθέας, καθώς και η βραβευμένη παιδική χορωδία του ωδείου σε μουσική διδασκαλία και διεύθυνση Γεωργίας Χατζημανωλάκη – Τσαγκάρη.

Η ομιλία μου …

Αξιότιμα Μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Πειραιά,
Αξιότιμα Μέλη του Ωδείου Τερψιθέας,
Αξιότιμε Κύριε Χατζηνάσιο, 
Αγαπημένε μου Γιώργο,
Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητές Φίλες και Φίλοι!

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια που, ως Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, καλωσορίζω στο υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής Αίθριο της Δημοτικής μας Πινακοθήκης, τον πασίγνωστο και δημοφιλή συνθέτη μας, και αγαπητό φίλο, Κύριο Γιώργο Χατζηνάσιο, στο μουσικό αφιέρωμα που διοργάνωσαν προς τιμήν του, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Πειραιά και το Ωδείο Τερψιθέας!

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος , ας μου επιτραπεί αν και φίλος μου και γνωρίζω πόσο σεμνός είναι ως άνθρωπος, είναι από τους στυλοβάτες της Ελληνικής Μουσικής! Με ευρείες μουσικές γνώσεις, ευαισθησία, αισθαντικότητα και κυρίως σεβασμό στην Τέχνη του, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα καλλιτέχνη και δημιουργού!

Θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι ο Γιώργος Χατζηνάσιος γεννήθηκε έχοντας τη μουσική στα γονίδιά του, καθ’ ότι ο πατέρας του ήταν καθηγητής Μουσικής στην Θεσσαλονίκη. Η πορεία του υπήρξε από τότε προδιαγεγραμμένη. Σπουδές Ανώτατου επιπέδου στην Μουσική, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία, ενώ παράλληλα «δοκιμάζεται» στον μουσικό στίβο της νυχτερινής Θεσσαλονίκης αρχικά και στην συνέχεια της Αθήνας, βάζοντας τις βάσεις του πετυχημένου ταξιδιού του στην χώρα της Μουσικής!

Οι εξαιρετικές του συνεργασίες με ποιητές, στιχουργούς και με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού θα χαρίσουν πολλές επιτυχίες στην Ελληνική δισκογραφία, και θα γίνουν ακόμα περισσότερες χάρη στη μουσική που έγραψε για σχεδόν σαράντα κινηματογραφικές ταινίες και για πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Πολλές οι ξεχωριστές στιγμές στην μουσική διαδρομή του Γιώργου Χατζηνάσιου! Ανάμεσά τους, η συμφωνική καντάτα που συνέθεσε με τίτλο «Ωδή στο Μεγαλέξανδρο», που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο και στην Αίγυπτο, στις Πυραμίδες της Γκίζας! Όπως και η αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, όπερά του, “El Greco”, σε ποίηση Ηλία Λιαμή και σκηνοθεσία Βασίλη Αναστασίου που ανέβηκε τον Μάιο του 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα ανέβασμα που μπορώ με υπερηφάνεια να πω ότι πραγματοποιήθηκε και με την δική μου παρέμβαση και πρωτοβουλία! Φέτος τον Μάιο δε, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μια ξεχωριστή βραδιά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», το ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου, που μελοποίησε το χρονογράφημα του Γεωργίου Φραντζή για την άλωση της Πόλης, και το παρουσίασε υπό τον τίτλο: «Το χρονικό της Αλώσεως», με τη συνοδεία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα!

Θέλω και πάλι να συγχαρώ τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Πειραιά και το Ωδείο Τερψιθέας για την εξαίρετη ιδέα τους, να τιμήσουμε απόψε, στο χώρο της Δημοτικής μας Πινακοθήκη, τον σπουδαίο δημιουργό!

Πιστεύω όμως ότι οι μουσικοί, οι σπουδαστές και οι καλλιτέχνες που ήρθαν απόψε εδώ, για να μας μετατρέψουν σε «ταξιδιώτες του ονείρου» μέσα από το μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο αυτό άνθρωπο της Τέχνης, είναι οι πιο κατάλληλοι για αυτό το ταξίδι!