Μια ακόμη ντροπιαστική στιγμή για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη σύμφωνα με δημοσίευμα του Insideworldfootball να κατηγορείται για λογιστική απάτη.

Όπως τονίζεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα o Δημήτρης Μελισσανίδης κατηγορείται ότι εμφάνισε 200 εκατομμύρια δολάρια που δεν υπήρχαν για να ανεβάσει τη μετοχή του. Κάτι το οποίο αποτελεί πολύ σοβαρό κακούργημα στην Αμερική. Μάλιστα, να σημειωθεί, ότι άνθρωποι που έχουν πράξει το 1/10 από αυτά που φέρεται να έχει διαπράξει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, έχουν περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή, κάτι το οποίο δείχνει και το μέγεθος της λογιστικής απάτης, για την οποία κατηγορείται.

Πρόκειται για κάτι ανήκουστο στις ΗΠΑ, το οποίο ωστόσο υπάρχουν καταγγελίες ότι συνέβη, ντροπιάζοντας την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η αποτυχία της UEFA και της FIFA να αποκτήσει κάποιο είδος ελέγχου ή διακυβέρνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα ακόμη και από τα δικά τους θλιβερά πρότυπα. Φωνάζοντας σε μια κατάσταση που φαίνονται ανίκανες (ή απρόθυμες) να επιλύσουν, η ακεραιότητα του παιχνιδιού στην Ελλάδα σφυρηλατήθηκε με την είδηση ​​ότι ο ιδιοκτήτης της πρωταθλήτριας ΑΕΚ Μελισσανίδης βρίσκεται υπό έρευνα για λογιστική απάτη.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει μολυνθεί από τα στημένα, έφτασε στο αποκορύφωμά του στο τέλος της σεζόν, όταν ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του παιχνιδιού έχοντας στην κατοχή του όπλο να απειλήσει τον διαιτητή για τις αποφάσεις που αισθάνθηκε ότι τον αδικούσαν εναντίον της ΑΕΚ.

Ο Σαββίδης τελικά απαγορεύτηκε για τρία μόνο χρόνια. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η απαγόρευση δεν έχει νόημα.

Τα ζητήματα του Μελισσανίδη έχουν πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις για τον ίδιο, καθώς περιλαμβάνουν διεθνείς έρευνες ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί για τις καταγγελίες περί απάτης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και το FBI ανέφεραν αμφότερες τις έρευνες.

Η απάτη αφορά την πώληση του ποσοστού του Μελισσανίδη στην εταιρεία «Aegean Petroleum» τον Αύγουστο του 2016 για 100 εκατομμύρια δολάρια. Πριν από την πώληση δηλώθηκε ότι υπήρχαν 200 εκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν στον ισολογισμό της «Aegean» από τέσσερις εταιρείες.

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της «Aegean» λέει ότι υπήρχαν περίπου 172 εκατομμύρια δολάρια από τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και 85 εκατομμύρια δολάρια από τις 31 Δεκεμβρίου 2015 που οφείλονταν από αυτούς τους τέσσερις αντισυμβαλλόμενους, αλλά δεν υπήρχε επιχείρηση που να μπορούσε να δικαιολογεί αυτά τα ποσά, και ότι είχαν κατασκευαστεί για να μεγαλώσουν την αξία της εταιρείας και ως εκ τούτου την αύξηση της αξίας των μετοχών του Μελισσανίδη.

Το σημερινό συμβούλιο ζήτησε να διαγραφούν τα 200 εκατομμύρια δολάρια, με απώλειες έως και 50% για τους μετόχους. Αν βρεθεί ένοχος για εξαπάτηση επενδυτών στις ΗΠΑ, ο Μελισσανίδης αντιμετωπίζει σημαντικό χρόνο φυλάκισης.

Το 2016 ο Μελισσανίδης κατηγορήθηκε για χειραγώγηση αγώνων και πράξεις βίας εναντίον αξιωματούχων - όλοι τους απολύθηκαν από τα δικαστήρια της Ελλάδας. Τώρα φαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν ένας τρόπος για να φτιάξει τη δική του φήμη ως έντιμος ηθοποιός και ένα άτομο υψηλής ακεραιότητας, καλύπτοντας μια σειρά αμφίβολων συμφωνιών, ενώ πώλησε το μερίδιό του στην Aegean. Το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται να ήταν ένα χρήσιμο μέσο σε αυτό το ζήτημα και το ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης ένα εύκολο εργαλείο.

Ότι η UEFA και η FIFA έχουν επανειλημμένα αποτύχει να δράσουν στην Ελλάδα - μπορούν μόνο να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο, αλλά οι προσπάθειές τους είναι επιπόλαιες - τους εξαπατά όπως και τις ελληνικές αρχές.

Ο Μελισσανίδης έλαβε την πρώτη καταδίκη δωροδοκίας για την αποπληρωμή δύο παικτών σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τη δεκαετία του '80, σύμφωνα με το προφίλ του στη Wikipedia».

Τέλος, αναφέρονται απειλές του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τον δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο. Πιο συγκεκριμένα: «Θα μπορούσα να σε σκοτώσω χωρίς να σε προειδοποιήσω. Αλλά είμαι άνδρας. Θα σε σκοτώσω, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου, όλα όσα έχεις». Όταν ο Χαραλαμπόπουλος του είπε ότι θα ειδοποιήσει τις αρχές, απάντησε: «Γ…. εσύ και οι αρχές. Δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης. Δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε. Δεν θα μπορείτε να βγείτε από το σπίτι σας, θα είμαι ο εφιάλτης σας. Ο φόβος για μένα θα σας στοιχειώσει. Θα έρθουν στο σπίτι σας και θα σας ανατινάξουν στον ύπνο σας. Είμαι συνηθισμένος να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. Θα σας σκίσω».