Τη Δευτέρα που μας πέρασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2018-19. Για να αποκτήσει κανείς εισιτήριο διαρκείας πρέπει να έχει την Κάρτα Μέλους. Για να πάρει κάθε φίλος του Ολυμπιακού εισιτήριο στα ματς του ποδοσφαίρου, πρέπει να είναι κάτοχος της Κάρτας Φιλάθλου. Δηλαδή θα πρέπει να δώσει επιπλέον 50 και 10€, αντίστοιχα. Ποσά που πηγαίνουν εξ’ ολοκλήρου στα ταμεία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Θεωρητικά το ποσό αυτό καθ’ αυτό δεν λέει πολλά. Αλλά κάνει ουσιαστικά τη διαφορά. Ο καθένας δίνει τον… οβολό του, συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία που εφαρμόζει ο «ερυθρόλευκος» σύλλογος και τα αποτελέσματα είναι αν μη τι άλλο άκρως εντυπωσιακά όλα αυτά τα χρόνια.

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά. Από το 2010 όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε τα ηνία του Ολυμπιακού, δεν συνέβαλε μόνο στην πρόοδο και την γιγάντωση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Υπήρξε ο βασικός αιμοδότης για την αναγέννηση του Ερασιτέχνη Θρύλου. Όταν ο Μιχάλης Κουντούρης ανέλαβε την προεδρία του συλλόγου, που βρίσκονταν σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, αντιμετωπίζοντας την οικονομική καταστροφή από την κακή λειτουργία της προηγούμενης διοίκησης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, του είπε: «Προχώρα και εγώ είμαι εδώ».

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι άνθρωπος των έργων. Πάντα επιδιώκει να κάνει το καλύτερο. Είναι άνθρωπος γεννημένος νικητής και πάντα θέλει να φτάνει στην κορυφή. Αυτά τα 8 χρόνια ήταν ο εκείνος που έβαλε πολλά εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός αυτό που είναι σήμερα... Όχι απλά ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη, αλλά μια αθλητική υπερδύναμη. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος σύλλογος που να έχει τόσες πολλές ομάδες, σε τόσα πολλά αθλήματα στην ελίτ, να πρωταγωνιστούν ταυτόχρονα σε διεθνές επίπεδο.

Μέσα σε αυτή την 8ετία (2010-2018) άλλαξε η ιστορία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Έγινε αρχικά η αναγκαία οικονομική εξυγίανση του Ερασιτέχνη. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η επανάσταση. Και φτάσαμε στο 2018 που συμβαίνουν πρωτόγνωρα γεγονότα σε ό,τι αφορά τον μεγαλύτερο, πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης.

Ήδη έχει τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς φέτος. Το έχει πετύχει καμμιά άλλη ομάδα της ηπείρου μας; Καμμιά. Τελικός σε βόλεϊ Ανδρών, Γυναικών και σε πόλο Γυναικών μέχρι στιγμής. Κι αν όλα πάνε καλά, το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα πόλο Ανδρών ενδέχεται να είναι παρούσα στον τελικό του LEN Champions League. Δηλαδή 4ος ευρωπαϊκός τελικός μέσα σε μια σεζόν για τον Ολυμπιακό. Πλέον δεν είναι απλά ο ΘΡΥΛΟΣ της Ελλάδας, αλλά έχει γίνει ο ΘΡΥΛΟΣ της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα το απόγευμα της Τετάρτης οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται να πετύχουν ένα απίστευτο επίτευγμα. Με νίκη στο χάντμπολ, στον 5ο τελικό με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει ένα ακόμα πρωτάθλημα, αλλά θα έχει και το απόλυτο. Θα είναι Πρωταθλητής σε όλα τα ομαδικά αθλήματα του Ερασιτέχνη. Αυτό κι αν είναι επιτυχία.

Οπότε όσοι αποκτούν εισιτήριο διαρκείας βοηθούν για να είναι τόσο ψηλά όλες αυτές οι ομάδες. Γίνονται αρωγοί της προσπάθειας του Ερασιτέχνη να παραμείνει στην κορυφή και να γράψει νέες «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του συλλόγου. Κάθε 50€ και κάθε 10€ που πάει στον Ερασιτέχνη μπορεί για όλους εμάς να μην σημαίνει κάτι, αλλά για τους ανθρώπους του λέει πολλά.

Όσοι περισσότεροι λοιπόν πάρουν διαρκείας, όσοι περισσότεροι βγάλουν Κάρτα Φιλάθλου τόσο πιο ψηλά θα στοχεύσει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κι αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι μας...