Σύμφωνα με την ηθική του μουντιάλ, που διαμορφώνεται αυτή την περίοδο, από αμετανόητους εργένηδες και αθεράπευτα ποδοσφαιρόφιλους, που επιθυμούν να ζήσουν την ψευδαίσθηση της συμμετοχής, σε αυτό το παγκόσμιο αθλητικό πανηγύρι, σας παρουσιάζουμε το savoir vivre της διοργάνωσης.

Ο οδηγός απόλαυσης που σας παρουσιάζει το peiraiasnews.gr, αποτελεί ταυτόγχρονα και την μαύρη βίβλο κάθε αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Μία μαύρη βίβλος η οποία τηρείται εδώ και λίγα 24ωρα, ευλαβικά, σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος της υφηλίου από τους λάτρεις της στρογγυλής θέας.

Δείτε λοιπόν, τι πρέπει να κάνει και να έχει ο υποψήφιος για τη συμμετοχή του σε αυτό το μουντιαλικό Μαραθώνιο.

 Α) Τεράστιες ποσότητες φραπέ και ένα σέικερ.

Γιατί τα σημαντικά παιχνίδια είναι νωρίς και δε μπορεί ο σωστός ο άνδρας, που έχει φορέσει εξάταπο στη ζωή του,  να τιμάει μία τέτοια διοργάνωση, με αγορασμένο  νερομπλίτς ετοιματζίδικο και πρόχειρα χτυπημένο καφέ, που έχει κάτι σαν καλαμάκι, κάτι σαν αφρό και κάτι σαν παγάκια, ενώ παράλληλα  έχει πάρει το όνομα του χαζού αδελφού από το Νονό. Εμείς και σε αυτό το κινηματογραφικό έπος ήμασταν με τον Βιτο και το Μαικλ, ποτέ δεν υποστηρίξαμε το μειωμένης εμβέλειας και αντίληψης χαζοβιόλη Φρέντο, δε θα το κάνουμε ούτε τώρα.

 

Β) καλής ποιότητας HDMI

και βολικό στη μεταφορά τραπεζάκι, διότι ο καιρός είναι καλός και σύμμαχος μας, ώστε να απολαύσουμε τα παιχνίδια στη Βεράντα, με τη σωστή ποιότητα που μας προσφέρει η τεχνολογία

 

 

 

Γ) Kάντε χώρο στο ψυγείο.

Γιατί οι μπύρες δε πίνονται ζεστές και δε μπορείς, ούτε θέλεις να τρέχεις τελευταία στιγμή να τις προμηθευτείς. Απαραίτητο ποδοσφαιρικό αξεσουάρ αποτελεί και το παγωμένο ποτήρι που κάνει το σύγχρονο αυτό νέκταρ από ζύθο, ακόμα πιο δροσιστικό τις καλοκαιρινές αυτές βραδιές.

 

 

 

Δ) Νηστικό αρκούδι δε χορεύει.

Για αυτό εκτός από όλα τα χαρτιά για ετοιματζίδικες ντιλιβεροπαραγγελείες, πρέπει να είναι και η κατάψυξη γεμάτη, με πίτσες έτοιμες για ψήσιμο αλλά και από τη στιγμή που η διοργάνωση προχωρήσει στη φάση των 16, όποιος δεν έχει λουκάνικα, μπριζολίδια, κοτόπουλα και πάντως τύπου κοψίδια, που θα κάνουν τη χοληστερίνη να βαρέσει ταβάνι, θα πάρει κίτρινη κάρτα.

 

Ε) Δυνατό aircondition

 Να σημειώσουμε πως το air-condition δεν πρέπει να είναι μόνο δυνατό αλλά και καθαρό με μπόλικο φρέο, ώστε να μας παρ’έχει και την κατάλληλη θερμοκρασία ψυγείου αλλά και να μην τραβάει της μυρωδιές από το Δ

 

 

 

Τι δεν πρέπει να έχουμε:

 Α) Δεν πρέπει να έχουμε κοντά μας συνταξιούχους βετεράνους των μουντιάλ.

Δεν θέλουμε δίπλα μας κανέναν που να μας πρήζει τα συκώτια , με το τι έγινε στα προηγούμενα μουντιάλ, ποιοι ήταν  ήρωες του, όπως ο Πελέ ,ο Πούσκας και ο Ντι Στέφανο που στοίχειωσαν τις διοργανώσεις. Ένας Σωτηρακόπουλος που μεταδίδει είναι αρκετός. Και ναι, αυτή είναι η διοργάνωση του Μέσι και του Ρονάλντο και οποιουδήποτε άλλου καταφέρει να πρωταγωνιστήσει.

 

Β) Γυναίκες που δεν τους αρέσει το ποδόσφαίρο

Δεν αποτελεί σοφή επιλογή να παρακολουθείς ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός με γυναίκες που δεν τους αρέσει να βλέπουν μπάλα και οι οποίες δεν μπορούν να καταλάβουν τη σημασία αυτής της διοργάνωσης. Αυτές οι ελκυστικές κατά τα άλλα παρουσίες θα προσπαθούν συνεχώς να εισβάλουν στο ζωτικό σας χώρο, στο φυσικό ποδοσφαιρικό σας βιότοπο, όπως αυτός καθορίζεται από το τραπεζάκι, την τηλεόραση και την επαφή σας με τον αγώνα. Ενώ παράλληλα θα σας βομβαρδίζει με ηλίθιες ερωτήσεις, του τύπου τι είναι off-side και γιατί βγαίνει αυτός έξω που είναι τόσο όμορφος; που πάντα γίνονται τη πιο κρίσιμη στιγμή και ποτέ δε θα το καταλάβουν, όσες φορές κι αν το εξηγήσουμε.

 

Γ) Συνεχεία από το Β.

Αν παρόλα αυτά αποφασίσετε να δείτε κάποιο ματς, με κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, φροντίστε στο νεκρό διάστημα μεταξύ τελικού Champions league και εναρκτήριου ματς μουντιάλ να τους έχετε εξηγήσει, τουλάχιστον τα βασικά.

Δ) φιλικές διαπροσωπικές σχέσεις.

Αν κάποιος του ευρύτερου γενικότερα φιλικού σου κύκλου εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και την πέσει στη δικιά σου αυτό το διάστημα που εσύ παρακολουθείς μπάλα, σου παρέχεται από το Θεό της μπάλας, κάθε δικαίωμα να του κάνεις, ότι έκανε το Βουνό στον πρίγκιπα Όμπεριν ,στο 8ο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου του Games of Thrones.

 

Όποιος νομίζει ότι το παρών κείμενο, στερείται σοβαρότητας ή βρίθει καφρίλας, να του γυρίσουν οι φτέρνες ανάποδα και αντί να πηγαίνει να έρχεται και στο γυρισμό να μας φέρει και τις μπύρες από το ψυγείο.

 

ΥΓ. όποιος δεν κατάλαβε τι είναι για εμάς το μουντιάλ, ας βάλει να ακούσει το  γεμάτο μνήμες από τα δικά μας ποδοσφαιρικά παιδικά χρόνια,  «με τα ματωμένα μας γόνατα και τις προσευχές», GOALτων Λοκομόντο.

ΥΓ2. και όπως έλεγε και μια φωνή εκεί στα 90ς που τόσο αγαπήσαμε…

 

-Σε λίγο μουντιάλ

Επιμέλεια παρουσίαση κειμένου: 

Κάτι καμένοι αιώνιοι φοιτητές, χωρίς πτυχίο, που φάγαν τη ζωή τους στα τοπικά…