Ο Ηλίας Μάκρας το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως αποσύρει την υποψηφιότητα του και εξαπέλυσε επίθεση καταγγέλλοντας τις διαδικασίες ως απαράδεκτες.  Ο ίδιος μάλιστα σε αυτή του την ανακοίνωση έγραψε χαρακτηριστικά πως «Έχοντας κλείσει άλλο ένα κύκλο προσφοράς στην Παράταξη μας και έχοντας πάντα κατά νου την ενότητα και την εξωστρέφεια του Κόμματος μας, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Α Πειραιώς κ’ Νήσων»

 Αυτή του η απόφαση φαίνεται τελικά πως δεν κράτησε για πολύ και το βράδυ της ίδιας ημέρας ανακοίνωσε πως κάποιοι φίλοι και συναγωνιστές του τον έπεισαν τελικά να συνεχίσει και να είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση του πρόεδρου της ΝΟΔΕ Α΄ Πειραιά.

Οι «κωλοτούμπες» του κυρίου Μάκρα, που ζάλισαν πλέον τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας στο μεγάλο λιμάνι και η αλλαγή των απόψεων του εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον ίδιο, που δείχνει νε μην μπορεί να πάρει μία απόφαση και αν την στηρίξει.   

Μήπως όμως όλα αυτά που κάνει ο κ. Μάκρας εκθέτουν και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που ανέχεται τέτοιου είδους καταστάσεις; Μήπως πρέπει να πάρει θέση επίσημα η Πειραιώς απέναντι στις ενέργειες  που κάνει ο κ Μάκρας και πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του κόμματος; Μήπως πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτός ο παραγοντισμός του facebook και ο βομβαρδισμός ανακοινώσεων από ανθρώπους που τη μία αποσύρονται και χαρακτηρίζουν τις διαδικασίες απαράδεκτες και την άλλη δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν ξανά την καρέκλα του προέδρου;