Την ώρα που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κυριολεκτικά βράζει εναντίον της κυβέρνησης και τα στελέχη της κατηγορούν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν τον ΣΥΡΙΖΑ για καταστρατήγηση των θεσμών και φτωχοποίηση της κοινωνίας, ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ στο μεγάλο λιμάνι, Κώστας Κατσαφάδος, δείχνει με τη στάση του να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Ο κ. Κατσαφάδος έχει διαλέξει το δρόμο της σιωπής και δεν έχει τοποθετηθεί σε καμιά από τις επιθέσεις που έχει δεχτεί τόσο η πόλη του Πειραιά, όσο και ο Ολυμπιακός από την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτή, την ομολογουμένως «περίεργη» σιωπή, διαλέγει για ακόμα φορά που η κυβέρνηση επιτίθεται  στον ηγέτη του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη. Εξίσου πολλές απορίες προκαλεί η επιλογή του να μην απαντάει και στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε στις εκλογές.

 Η στάση ή μάλλον η απόσταση του κ. Κατσαφάδου από τα θέματα του Πειραιά εγείρει αρκετά ερωτήματα. Δεν ξέρουμε αν σε όλα αυτά συμβάλλουν τα φιλοπαναθηναϊκά του αισθήματα τα οποία ουδέποτε έκρυψε στο παρελθόν ή το δέσιμο που αισθάνεται με την πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο τελευταίος ήταν άλλωστε εκείνος που είχε στηρίξει τον αποτυχημένο προεκλογικό αγώνα του πεθερού του Βασίλη Μιχαλολιάκου για την δημαρχία του Πειραιά, απέναντι στο ψηφοδέλτιο που συγκροτούσαν πρόσωπα που ταυτίστηκαν διαχρονικά με την πορεία του Ολυμπιακού, καθώς και εκπρόσωποι του συνόλου των φορέων του μεγάλου λιμανιού. 

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της παράταξης που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στη χώρα και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα περίμεναν από τον ίδιο να κρατήσει μία στάση κάπως πιο… «πειραιώτικη».