Το απόλυτο αλαλούμ και η διγλωσσία που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση εκφράστηκε και μέσω ενός άγριου καυγά, μεταξύ των δύο βουλευτών της κυβέρνησης, Ελένης Αυλωνίτου και Δημήτρη Καμμένου.

Οι δύο βουλευτές καλεσμένοι στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, όχι μόνο έκαναν αντιπολίτευση ο ένας στον άλλο, αλλά ξεφεύγοντας από τα όρια του διαλόγου και της διαφωνίας μεταξύ τους, αντάλλαξαν με έντονες εκφράσεις επιθέσεις και βολές ο ένας κατά του άλλου, με την κ. Αυλωνίτου να «στέλνει» τον κ. Δημήτρη Καμμένο… στη Νέα Δημοκρατία, ενώ βουλευτής των ΑΝΕΛ απείλησε ότι εάν δεν ζητήσει η συνάδελφός του δημόσια συγνώμη θα προκαλέσει σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση.  

Διαφωνώντας οι δυό τους για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με τον κ. Καμμένο να μιλάει για δυσάρεστες εξελίξεις, και να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών η κ. Αυλωνίτου απευθυνόμενη στον συνάδελφό της και βουλευτή του κόμματος του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα του είπε «γιατί δεν πας στη ΝΔ; Πήγαινε επιτέλους στη ΝΔ, αφού αυτό θες». Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τα μαθηματικά της κ. Αυλωνίτου «μαθηματικά της κολύμβησης» και ανέφερε «τελικά αυτά που λέγατε προχθές, ήταν αλήθεια».

«Ξεδιάντροπα λειτουργείς υπέρ των άλλων…» κατέληξε η κ. Αυλωνίτου.

Φούντωσαν όμως τα πνεύματα και ο κ. Καμμένος απείλησε με κυβερνητική κρίση, εάν δεν πάρει πίσω  την δήλωσή της η κ. Αυλωνίτου.: «Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή θα πάμε σε εκλογές, αν δεν ζητήσει συγνώμη η κ. Αυλωνίτου,  θα το κάνω θέμα στον Πάνο Καμμένο. Από αύριο θα έχουμε τεράστια κυβερνητική κρίση. Ήταν τεράστια προσβολή, ήταν επί προσωπικού. Όταν λες κάτι τέτοιο σε έναν συνάδελφό σου που έδωσε μάχη είναι τεράστια προσωπική προσβολή».  

Η Ελένη Αυλωνίτου, ωστόσο, όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά εγκάλεσε και θεσμικά τον κ. Καμμένο. «Εάν ο κ. Καμμένος ήθελε να βοηθήσει και να το συζητήσει το θέμα των μισθών ο κ. Καμμένος όμως πάει στα τηλεοπτικά παράθυρα και κάθε φορά αντιπολιτεύεται τις θέσεις της κυβέρνησης. Πρώτα τα λέει στα τηλεοπτικά παράθυρα και μετά στην κυβέρνηση. Δεν αλλάζω γνώμη».  

Ο Δημήτρης Καμμένος ωστόσο, εμφανώς εκνευρισμένος κάλεσε τους δύο αρχηγούς κομμάτων να λύσουν εκείνοι το θέμα καθώς επέμενε ότι υπάρχει θέμα στην συγκυβέρνηση. «Καλώ τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο να μιλήσουν σήμερα, αυτή η πολιτική προσβολή νομίζω θα πρέπει να λυθεί σε υψηλό επίπεδο. Αν δεν λυθεί θα το λύσω εγώ με τον Πάνω Καμμένο».