Διαδοχικές πιέσεις και εκβιασµούς που δέχθηκε από συνεργάτες ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, µεταξύ των οποίων ένας αναπληρωτής υπουργός, που πλέον δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, και ένα κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται ακόµα και σήµερα πολύ κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, µεταξύ του 2016 και του 2017 απο καλύπτει, µιλώντας στα «Π», ο βασικός µάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate», που αποκαλύφθηκε το 2010, Ιωσήφ Λιβανός.

Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση εδώ και µήνες τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και ο Άρειος Πάγος αλλά και η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχο νταν από πρόσωπα που συνδέονταν µε αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο µετά, σε δεύτε ρη φάση, το 2017, από πρόσωπα που συν δέονταν µε τον σύµβουλο του υπ. Οικονοµι κών, Ευ. Τσακαλώτου, και συγκεκριµένα τον κ. Α. Πουλιάση. Και στις δύο περιπτώσεις το αντικείµενο του εκβιασµού, σύµφωνα πάντα µε τους ισχυρισµούς του κ. Λιβανού, ήταν το ίδιο: να παραχωρήσει ένα σηµαντικό µερίδιο της αµοιβής του που βάσει του νόµου δικαιούται από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου, προκειµένου να γίνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να εκδοθεί το ποσό.

Στην πρώτη περίπτωση, από τα «ενδιάµεσα πρόσωπα» του τότε αναπληρωτή υπουργού και του ανώτατου κυβερνητικού στελέχους τού ζητήθηκε το 50% της αµοιβής του, η οποία ανήρχετο στο ποσό των 7,2 εκατ. ευρώ. ∆ηλαδή η «µίζα» που ζητούσαν για τους δύο κυβερνητικούς θα έφτανε τα 3,6 εκατ. ευρώ.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρα