Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός, με αυταπάρνηση και πάθος, αλλά και άμυνα που δάγκωνε επιβλήθηκε της Ζαλγκίρις Κάουνας με 79-68 και ισοφάρισε την προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας σε 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» με τους τραυματίες τους να δίνουν πολλά πράγματα (Παπανικολάου, Στρέλνιεκς και Μπόγρης) και θυμίζουμε χωρίς τον Μιλουτίνοφ, άλλαξαν πράγματα στην αμυντική αντιμετώπισή τους, έπαιξαν με ψηλά σχήματα και είχαν καλύτερο «διάβασμα» με αποτέλεσμα να πάρουν το 4ο δεκάλεπτο με επιμέρους 25-14.  

ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα… Ο Ολυμπιακός στο 4ο δεκάλεπτο, με ψηλό σχήμα, κράτησε για 7 λεπτά περίπου χωρίς καλάθι τη Ζαλγκίρις και στους τρεις πόντους μόνο από βολές.

MVP: Ο Τζαμέλ Μακλίν με 21 πόντους.  

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Πολλοί…Έδωσαν πολλά οι Παπ, ο Μπόγρης, ο Τιλί, ο Στρέλνιεκς, ο Μαντζαρης…

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 34 -26 τα ριμπάουντ με τον Ολυμπιακό να παίρνει 13 πόντους από 2η ευκαιρία και η Ζαλγκίρις 5.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Πολύ καλή η αντιμετώπιση πάνω στον Ουλανόβας που έμεινε άποντος.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο ματς βλέποντας τον Μίτσιτς να αναδεικνύεται εμπνευστής των επιθέσεων της Ζαλγκίρις, καθώς ο Σέρβος πέτυχε τους 6 από τους 9 πόντους της ομάδας του στο αρχικό 4-9, πηγαίνοντας στο ντράιβ κυρίως, ωστόσο η δουλειά πάνω στον Πάνγκος από τον Ρόμπερτς δεν ήταν κακή (κοιτούσε να μην πάρει μπάλα) ενώ ξεκίνησε καλά και ο Μακλίν. Πήρε το 2ο φάουλ του Ντέιβις, έκανε δουλειά στο ριμπάουντ και με 2/2 βολές αλλά και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό μείωσε σε 8-11. Ο Ολυμπιακός βέβαια έδωσε δύο κατοχές δώρο, από λάθη του, είδε τον Τουπάν να του βάζει δύο καλάθια, αλλά ο αρχηγός και στη συνέχεια ο Τιλί με γκολ φάουλ απάντησαν αμέσως για το 13-13 (3/8 βολές ο Ολυμπιακός). Σχετικά νωρίς μπήκαν οι Παπανικολάου, Στρέλνιεκς και Τιλί, και… άργησε να πάρει τεχνική ποινή ο Γιασικεβίτσιους. 1ο δεκάλεπτο 17-15 με τρίποντο του Στρέλνιεκς, ενώ δουλίτσα έκανε και ο Μπόγρης.

Ο Στρέλνιεκς ξεκίνησε με τρίποντο και στο 2ο δεκάλεπτο ενώ βούτηξε στη συνέχεια στη μπάλα κερδίζοντας πίσω μία κατοχή από τις τρεις που είχε χαρίσει. Ο Γιασικεβίτσους πήγε προσωρινά με Ουάιτ και Γιανκούνας στου ψηλούς, αλλά το άλλαξε γρήγορα, ενώ Σπανούλης με τρίποντο, άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα και τρανζίσιον του Μάντζαρη στον Παπαπέτρου, ο Ολυμπιακός ανέβασε το σκορ σε 25-15. Ο Καβαλιάουσκας δημιούργησε λίγα προβλήματα αλλά γενικότερα η δράση του Μακλίν πάνω του ήταν θετική, άλλωστε ο Αμερικανός με γκολ φάουλ από επιθετικό έκανε το 28-18, ενώ παρά το 5-0 της Ζαλγκίρις με Πάνγκος και Μιλάκνις, ο Σπανούλης (με τρίποντο) κράτησε τη διαφορά ασφαλείας για το 32-23. Ο Μακλίν συνέχισε την εξαιρετική δουλειά, κάνοντας το 36-28, ενώ  ο Σφαιρόπουλος πήγε με Πρίντεζη-Τιλί στην επίθεση και στην άμυνα άλλαξε τον Γάλλο με τον Μπόγρη. Ο Μπράουν είχε κι αυτός κομβικές στιγμές καθώς πήρε το 3ο φάουλ του Ντέιβις και με τρίποντο έκανε το 41-28. Κλασικός Ολυμπιακός βέβαια, έκανε λάθος ο Παπανικολάου στην επαναφορά και από κάτω ο Ουάιτ έκανε το 41-32, ενώ ο Μπράουν πήρε κακό τρίποντο που δεν έφτασε καν στη λήξη της 2ης περιόδου (24-17 επιμέρους).  

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στην 3η περίοδο με πεταχτάρι του Πρίντεζη, η Ζαλγκίρις με τρίποντα των Μιλάκνις και Μίτσιτς, αλλά και με τον Ντέιβις στη ρακέτα  μείωσε αμέσως με ένα 4-10 επιμέρους για το 45-42, σε λιγότερο από 3 λεπτά. Ο Μάντζαρης με τρίποντο έδωσε πνοή αλλά η Ζαλγκίρις βγάζοντας «πι εν ρολ» για τον Ντέιβις κατάφερε να ισοφαρίσει σε 50-50, με τον Αμερικανό της να έχει 10 πόντους από τους 13 περίπου 6 λεπτά. Ο Μακλίν με γκολ φάουλ έκανε το 53-50, αλλά στη συνέχεια ο κόουτς δεν κατάφερε να αφήσει το δίδυμο Πρίντεζη-Τιλί καθώς ο Γάλλος έκανε το 4ο φάουλ, ωστόσο στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν τίποτα από την τεχνική στον Τουπάν αλλά και στη συνέχεια επιθετικά αστοχώντας σε 3 τρίποντα (6-19). Καβαλιάουσκαςκαι Τουπάν στη λήξη (ενώ είχε να δώσει φάουλ ο Ολυμπιακός) έκλεισαν το 3ο δεκάλεπτο με 54-54 (13-22 επιμέρους).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο 3ο δεκάλεπτο με δύο τρίποντα των Μάντζαρη και Παπανικολάου με τον τελευταίο στον πανηγυρισμό να λέει «δεν ακούω» και να βγάζει κραυγές ξεσηκώνοντας το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός πήγε με Μάντζαρη τους δύο Παπ, τον Πρίντεζη και τον Μακλίν και στη συνέχεια τον αρχηγό. Έβγαζε άμυνες, έκλεψε, αλλά δεν έβαζε μπροστά μέχρι που ο Πρίντεζης από τη γωνία με τρίποντο έκανε το 63-54 για το 9-0 με τρία τρίποντα(9/22 σύνολο). Ο Ολυμπιακός συνέχισε με Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Τιλί και τον Πρίντεζη στο 5, με τον Τιλί, στο 35΄ να αποβάλλεται με 5ο φάουλ. Η άμυνα είχε κρατήσει για 6 λεπτά στον 1 πόντο την Ζαλγκίρις στο 4ο δεκάλεπτο και οι Πρίντεζης και Σπανούλης με τρεις βολές αύξησαν σε 68-55 στο 37΄. Η Ζαλγκίρις 2.30 πριν το τέλος πέτυχε το πρώτο της καλάθι εντός παιδιάς με τον Ντέιβις, ο Μακλίν έκανε σούπερ δουλειά με δύο καλάθια για το 72-59, ενώ στο 38΄έδωσαν αντιαθλητικό στον Αμερικανό πάνω στο Ντέιβις και οι Λιθουανοί με τις βολές και τρίποντο του Μιλάκνις μείωσαν σε 72-64, με 1.48 να απομένει. Ο Σπανούλης με βολές έκανε το 74-64, αλλά η Ζαλγκίρις πίεσε ψηλά και δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό ενώ Ντέιβις και Μίτσιτς μείωσαν σε 74-68. Ο Παπαπέτριυ βρήκε διάδρομο και κάρφωσε στα 37΄΄ για το 76-68, ενώ από μία τεχνική ποινή πήραν Ντέιβις και Μάντζαρης για λογομαχία. Ο Παπαπέτρου αστόχησε στη βολή, πήρε το ριμπάουντ όμως και με τρίποντο στη συνέχεια έκανε το 79-68 βάζοντας τέλος στο ματς…  

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 41-32, 54-54, 79-68.