Εκτενές τηλεγράφημα απέστειλε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua για την απαλλακτική απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Ευάγγελο Μαρινάκη.

Το Xinhua, υπενθυμίζεται, είναι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας και απευθύνεται σε πλέον των 2 δισ. Κινέζων και κινεζόφωνων σε όλο τον κόσμο, ενώ τα τηλεγραφήματά του αναμεταδίδονται και από άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία άλλων χωρών.

Το τηλεγράφημα, με τίτλο «Το ελληνικό Ανώνατο Δικαστήριο απαλλάσσει πλήρως τον Ευάγγελο Μαρινάκη», αναφέρει ότι «η παρατεταμένη έρευνα για την φερόμενη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιτέλους ολοκληρώνεται με το Άρειο Πάγο να αποσύρει τέσσερις κατηγορίες εναντίον του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Nottingham Forest κ. Ευάγγελου Μαρινάκη».

«Ο 50χρονος εφοπλιστής είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες εκβίασης, εμπρησμού, απάτης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από το Εφετείο Αθηνών το Νοέμβριο. Ωστόσο, η ετυμηγορία του Άρειου Πάγου τη Δευτέρα δικαίωσε πλήρως τη θέση του κ. Μαρινάκη, ο οποίος αρνείταο πάντοτε οποιαδήποτε παρανομία, υποστηρίζοντας την αθωότητά του απέναντι σε κάθε συκοφαντικές ή παρελκυστικές επιθέσεις με στόχο να σπιλώσουν την εικόνα του» αναφέρει το Xinhua. 

«Είναι η δεύτερη φορά που ο γνωστός Έλληνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης ΠΑΕ αντιμετωπίζει ψευδείς κατηγορίες» συνεχίζει το τηλεγράφημα, λέγοντας πως «το 2011, κάτω από την καταιγίδα για το σκάνδαλο “Koriopolis” στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Μαρινάκης κατηγορήθηκε με μια σειρά από κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά τελικά αποδείχθηκε αθώος». «Όλες οι κατηγορίες εναντίον του ήταν αβάσιμες και αυτό αποδείχθηκε και αποφασίστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη» τονίζεται.

«Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Μαρινάκης  αναφέρει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει και τον Ολυμπιακό και την Nottingham Forest και να διεξάγει την επιχειρηματική του δραστηριότητα με επαγγελματσμό» συνέχιζει το τηλεγράφημα, καταλήγοντας: «Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν αναλάβει την ιδιοκτησία του Ολυμπιακού το 2010, ο κ. Μαρινάκης δεν είχε ποτέ καταδίκη οποιασδήποτε δικαιοδοσίας».