Ζυμώσεις, πηγαδάκια και διεργασίες φαίνεται ότι πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στις παρυφές των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων.

Στο μεγάλο λιμάνι, μια περιοχή στην οποία η Νέα Δημοκρατία παραδοσιακά συντηρεί μεγάλη δύναμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επενδύσει σε αυτό, οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος.

Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α Πειραιά, ο 70χρονος ιατρός Ηλίας Μάκρας, φαίνεται ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου ΝΟΔΕ. Ο κύριος Μάκρας εκτός από κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, έχει μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση καθώς έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος το 1990 στο Δήμο Πειραιά ενώ αργότερα μεταπήδησε στο Δήμο Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στο βιογραφικό του, εκτός από την ιατρική και την τοπική αυτοδιοίκηση, ασχολείται με τις τέχνες και είναι ερασιτέχνης τενόρος. Αν και οι απόψεις των στελεχών της ΝΔ στον Πειραιά για τη θητεία του ως πρόεδρος είναι αμφιλεγόμενες, ο ίδιος και με την υπόσχεση στήριξης από τον πρώην Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο και το γαμπρό του Βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο φαίνεται ότι αισθάνεται ισχυρός ώστε να διεκδικήσει ξανά το αξίωμα του προέδρου. Φυσικά, οι φήμες για άλλη ισχυρή υποψηφιότητα πάνε κι έρχονται στον Πειραιά.

Μάλιστα οι καλά γνωρίζοντες τη χαρακτηρίζουν και ως «προεδρική» επιλογή καθώς όπως ήδη αναφέραμε ο Πειραιάς είναι παραδοσιακή δύναμη της Νέας Δημοκρατίας και λόγω των επικείμενων εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θέλει να ρισκάρει επουδενί τα ποσοστά του κόμματος του στην περιοχή. Μένει να δούμε τι θα ψηφίσουν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Ά Πειραιά.