Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ότι κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία θα λειτουργήσουν ως εξής:

Μ. Παρασκευή: 12:00-17:00

Μ. Σάββατο: 08:00-15:00

Κυριακή του Πάσχα: Κλειστά

Δευτέρα του Πάσχα: Όλοι οι χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία παραμένουν ανοιχτά σύμφωνα με το καθορισμένο κατά περίπτωση ωράριο.

- Ωστόσο, για το Μεγάλο Σάββατο, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) έχει κηρύξει πανελλήνια τετράωρη στάση εργασίας από τις 8:00 το πρωί ως τις 12:00 το μεσημέρι, γεγονός που καλό είναι να γνωρίζουν οι επισκέπτες των παραπάνω χώρων.

Εξάλλου, όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού, την 1η Απριλίου ξεκίνησε η εφαρμογή του διευρυμένου θερινού ωραρίου σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, για το οποίο το κοινό θα ενημερώνεται μέσω της ιστοσελίδας του:

«Έως την πλήρη εφαρμογή του, η οποία θα γίνεται σταδιακά, το κοινό θα ενημερώνεται για το ισχύον ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΠΟΑ (https://www.culture.gr/)» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, όπως πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ, «την Πέμπτη 12/04/2018 στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες κινηματογράφησης στο πλαίσιο γυρισμάτων τηλεοπτικής σειράς συμπαραγωγής του BBC «The Little Drummer Girl», από την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας του χώρου έως τις 13.00. Στο διάστημα αυτό θα υπάρξουν σχετικές ρυθμίσεις κατά την περιήγηση των επισκεπτών στον χώρο».