Στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 και στην σεκπομπή «Δύο λαλούν» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλο μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή και ποια είναι η θέση του για την υπόθεση της Novartis

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από καιρού εις καιρού πηγαίνει και βλέπει τον κ. Καραμανλή με τον οποίο, όπως ανέφερε, έχει εξαιρετικές σχέσεις και βαθύ σεβασμό.

«Ο κ. Καραμανλής είναι στη γραμμή που είναι η ΝΔ. ΝΔ είναι ο άνθρωπος, όλα αυτά που ακούτε περί σχέσεων Καραμανλή με τον Τσίπρα είναι τρίχες», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:


«Όλη αυτή η προσπάθεια να χρεώνουν στον κ. Καραμανλή διάφορα πράγματα από ένα σημείο και έπειτα είναι πάρα πολύ ενοχλητική».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «με τον τρόπο που χειρίζεται ο κ. Καραμανλής τη πολύ μεγάλη του δημοφιλία και δύναμη εντός της ΝΔ στη ουσία εξυπηρετεί τον εκάστοτε πρόεδρο της ΝΔ».

«Γιατί αν ο Καραμανλής έμπαινε κάθε φορά να κάνει το οτιδήποτε θα του χρεώνανε τα τετραπλάσια σενάρια άρα πιστεύω ότι αυτό που έχει επιλέξει είναι να βοηθάει τη ΝΔ να παραμένει συμπαγής και τον εκάστοτε πρόεδρό της να εφαρμόζει την πολιτική του», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ σημείωωσε ότι «ενώ όλοι είμαστε σύμφωνοι ότι θα ψηφίσουμε υπέρ του πραγματογνώμονα μαθαίνουμε ότι πάνε να τον ορίσουνε μόνοι τους». 

«Τίποτα από αυτά δεν έγινε γιατί χρησιμοποιήσανε το άρθρο186 για να ορίσουν μόνοι τους πραγματογνώμονα, της επιλογής μας. Περιττό να πω ότι όλη η αντιπολίτευση είπε όχι στο αίτημά τους. Και σε αυτό πήγαν να κάνουν μεθόδευση. Δεν μπορούν να κάνουν ένα πράγμα τίμιο πρέπει να το κάνουν όλο άτιμο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Για το Ρουβίκωνα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό έχει ξεπεράσει τα όρια της πλάκας, είναι πια πάρα πολύ σοβαρό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά διπλωματικά ζητήματα, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα. Το να έχουμε κάποιους περίεργους που να μπαίνουν στα πανεπιστήμιά μας και να τραμπουκίζουν γενικώς είναι εσωτερικό μας θέμα, το να πηγαίνουν στις ξένες πρεσβείες είναι διεθνές θέμα. 
Φανταστείτε σε ένα από αυτά τα επεισόδια κάποιος αστυνομικός να αντιδράσει τι θα γίνει; Όταν ο Ρουβίκωνας έχει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει παντού θα πάει. Έχουνε πάει παντού... Η ατιμωρησία είναι που τους έχει αποθρασύνει.

Για την υπόθεση Novartis

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εξελίσσεται όπως το είχε σχεδιάσει την πρώτη μέρα η κυβέρνηση. Το πρώτο βράδυ που έγινε αυτή η ιστορία ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε μια δήλωση, η δήλωσή του αυτή η είναι η απόφαση που έχει βγάλει η προκαταρκτική επιτροπή με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν έχει αποφασίσει τίποτα η επιτροπή, το έχει αποφασίσει η κυβέρνηση από την αρχή και έδωσε γραμμή στον κ. Δρίτσα, τον κ. Παρασκευόπουλο και τους άλλους.

Για τη μη προσέλευσή του στην Εξεταστική για την υγεία

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν μας καλέσανε για να μιλήσουμε για την Novartis μας καλέσανε για να εκφράσουμε γνώμη εάν πιστεύουμε ή όχι ότι η επιτροπή έχει αρμοδιότητα. Με καλέσανε εμένα και τους υπολοίπους 9 ρητώς, γραπτώς μέσα στην πρόσκληση μόνο για έκφραση γνώμης για αυτό για τίποτα άλλο άρα δεν ισχύει ότι δεν πήγαμε εμείς, ποτέ δεν μας κάλεσαν είναι το ορθό. Η πρόσκληση που κάνανε ήταν προσχηματική έγινε για να είναι εντάξει με το γράμμα του κανονισμού της Βουλής. 
Όλο αυτό είναι η εξής μεθόδευση, το είχαν σχεδιάσει από την αρχή. Για τα αδικήματα της απιστίας είπαν έχουν παραγραφεί γιατί αν δεν είχαν παραγραφεί αυτά και ακολουθούσαν και για την απιστία την ίδια λογική θα έπρεπε να πάνε και τον Κουρουμπλή. Άρα για να βγάλουν τον Κουρουμπλή απέξω για το θέμα της μη εκδόσεως δελτίου τιμών του ’15 είπαν η απιστία έχει παραγραφεί. Γιατί η απιστία έχει παραγραφεί και η δωροδοκία όχι; Γιατί η απιστία αφορά τον Κουρουμπλή για αυτό. Αυτοί λένε ψευδώς ότι δεν μπαίνουμε στην ουσία της υποθέσεως γιατί αν μπούμε στην ουσία της υποθέσεως τότε θα παραδεχτούμε ότι έχει παραγραφεί, λάθος. Για να αποφασίσεις αν κάτι έχει παραγραφεί ή όχι πρώτα πρέπει να εξετάσεις αν υπάρχει αδίκημα γιατί αν δεν υπάρχει αδίκημα τι να έχει παραγραφεί.

Άρα τι θα μπορούσε να κάνει η επιτροπή αυτή εάν υποτεθεί ότι τους καίει το θέμα της παραγραφής ; Θα εξετάζανε εις βάρος όλη την υπόθεση, θα αφήναν για το τέλος το ζήτημα της παραγραφής και αν μεν έκριναν ότι υπάρχουν ενδείξεις ποινικής δίωξης θα λέγανε «να δούμε αν έχει παραγραφεί», εάν δεν υπήρχαν ενδείξεις ποινικής δίωξης «δεν υπάρχει ζήτημα παραγραφής ή μη», δεν κάναν αυτό όμως. Λένε το στέλνουμε στη Δικαιοσύνη και εδώ υπάρχει ένα τρυκ, λένε στέλνουμε την υπόθεση στο φυσικό δικαστήριο, μα βάση του συντάγματος ο φυσικός δικαστής των υπουργών είναι ως εισαγγελεύς η Βουλή και ως δικαστής το ειδικό δικαστήριο. Όταν θα στείλουν την υπόθεση πίσω στη Δικαιοσύνη κάποιος δικαστής θα θυμηθεί ότι έχει αποφανθεί το ανώτατο δικαστήριο σε σειρά αποφάσεων του ότι δεν μπορεί να εξετάσει τη δωροδοκία γιατί αυτό έχει παραγραφεί.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με την εξέλιξη της υπόθεσης

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν θα γίνει τίποτα, θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη ουδέποτε θα μας καλέσει η Δικαιοσύνη για τη δωροδοκία γιατί δεν έχει δικαίωμα να μας ελέγξει για αυτό

ΔΗΜ.: Η έρευνα για το ξέπλυμα γίνεται

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εάν βρει σε κάποιον λεφτά προφανώς αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την προκαταρκτική, θα γινόταν ούτως ή άλλως.
Το ξέπλυμα ερευνάτε ήδη, είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη από την ώρα που πήρε αυτές τις καταθέσεις των ψευδομαρτύρων, να πω για μένα, να μην έχει ανοίξει τους λογαριασμούς μου; Πρώτα από όλα εγω τους λογαριασμούς μου τους έχω καταθέσει στη Βουλή όλους ...

Αναφορικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ιστορία ξεκίνησε από την εφεύρεση του κ. Πολάκη ότι υπάρχει έλλειμμα στο ΚΕΕΛΠΝΟ 230 εκ. Εγώ αμέσως είπα ότι αυτό είναι ουρανομήκης ανοησία, δεν μπορεί να ισχύει. Δεν μπορούσε να πάρει από το ΚΕΕΛΠΝΟ κάποιος μετρητά λεφτά. Μια εβδομάδα μετά του επισημαίνει ο κ. Γεωργαντάς ότι έχουν διπλομετρήσει 89 εκ., μετά από το ρεζίλι αυτό είπαν να ορίσουν πραγματογνώμονα ο οποίος θα εξετάσει αν υπάρχει έλλειμμα ή δεν υπάρχει. Φανταστείτε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δεχτεί 14 ελέγχους μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει βρει έλλειμμα, το βρήκε ο Πολάκης.

Σήμερα ενώ όλοι είμαστε σύμφωνοι ότι θα ψηφίσουμε υπέρ του πραγματογνώμονα μαθαίνουμε ότι πάνε να τον ορίσουνε μόνοι τους. Όσες φορές έχει οριστεί μέχρι σήμερα πραγματογνώμονας από εξεταστική επιτροπή παίρναμε τον κατάλογο του Πρωτοδικείου και γινόταν κλήρωση.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε γιατί χρησιμοποιήσανε το άρθρο186 για να ορίσουν μόνοι τους πραγματογνώμονα, της επιλογής μας. Περιττό να πω ότι όλη η αντιπολίτευση είπε όχι στο αίτημά τους.

Και σε αυτό πήγαν να κάνουν μεθόδευση. Δεν μπορούν να κάνουν ένα πράγμα τίμιο πρέπει να το κάνουν όλο άτιμο.

ΔΗΜ: Γιατί δεν κάνανε κλήρωση για τον πραγματογνώμονα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Διότι ισχυρίζονται ότι αυτό θα καθυστερούσε τη διαδικασία, παραμύθια της Χαλιμάς.