Χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο), αλλά και σε έναν… διαστημικό Πρίντεζη που έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 30 πόντους, οι ερυθρόλευκοι έβαλαν τέλος στο σερί των τριών ηττών και επιστρέφοντας από το -12, νίκησαν 89-77 την Χίμκι στο Σ.Ε.Φ.! 

Από 14 πόντους είχαν οι Σπανούλης και Χάκετ, ενώ ο Οθέλο Χάντερ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Από τους Ρώσσους πρώτος σκόρερ ήταν ο Ράις με 14 πόντους. 

Το ματς

Πολύ καλά στην άμυνα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, έχοντας από νωρίς το προβάδισμα (7-5). Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Πειραιά σε καμία από τις δύο πλευρές του παρκέ στα επόμενα τρία λεπτά. Από τη μία, οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ άστοχοι (ειδικά από την περιφέρεια), ενώ από την άλλη η Χίμκι άρχισε να τρέχει αρκετά στο ανοικτό γήπεδο και με απανωτούς αιφνιδιασμούς έφτασε ακόμη και στο +12 (7-19) με ένα σερί 14-0. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε η απάντηση από την ομάδα του Πειραιά και μάλιστα με το ίδιο νόμισμα. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πίεσαν εκ νέου στην άμυνα και με τον Πρίντεζη να είχε πάρει… φωτιά, η διαφορά μειώθηκε στο καλάθι (17-19). Το προβάδισμα, όμως, δεν ήρθε πάλι για τον Ολυμπιακό και έτσι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 20-24. 

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μείνει κοντά στο παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ που επέτρεπε στην Χίμκι δεν τον βοηθούσαν, παρά το γεγονός πως έφερε το ματς ίσα (27-27). Μάλιστα, τα προβλήματα στην άμυνα συνεχίστηκαν και έτσι οι Ρώσσοι με "όπλο" τα τρίποντα, έκαναν ένα νέο 12-0 (27-39). Όμως, περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντέδρασαν ξανά με τους Λοτζέσκι και Πρίντεζη να παίρνουν το… βάρος στην επίθεση (34-41) και με την κατάσταση να μην ξεφεύγει άλλο, οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια στο -5 (38-43). 

Με νύχια και με… δόντια ο Ολυμπιακός διατηρούνταν στο ματς (44-48) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Όμως, ξανά η Χίμκι αντέδρασε και με τα τρίποντα του Μόνια πήγε ξανά την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό (44-56). Στη συνέχεια, είχε σειρά να… μιλήσει η "ερυθρόλευκη" άμυνα! Οι παίκτες Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιρναν τα ριμπάουντ και σιγά σιγά ροκάνιζαν τη διαφορά ώσπου το ματς πήγε στην ισοπαλία (58-58). Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα στο τελευταίο δίλεπτο, καθώς με την πίεσή τους ανάγκασαν τους Ρώσσους να χάσουν εντελώς το ρυθμό τους στην επίθεση και έτσι το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους πρωταθλητές προηγούμενους 62-60! 

Αυτός είναι ο Θρύλος που ξέρουμε!

Με τους Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Στρόμπερρυ, Χάκετ και Όντομ ξεκίνησε στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός. Το σχήμα αυτό απέδωσε και με το παραπάνω, καθώς από τη μία κράτησε την Χίμκι χωρίς καλάθι για τρία λεπτά, ενώ από την άλλη οι Πειραιώτες πήγαν για πρώτη φορά στο +8 (68-60). Έκτοτε, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν τον έλεγχο του ματς και με τους Χάκετ και Στρόμπερρυ να καταθέτουν και τη… ψυχή τους στο παρκέ (ειδικά στην άμυνα) η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα (73-65). Μάλιστα, οι Ρώσοι έδειχναν να τα έχουν… χαμένα, με τον Όντομ να στέλνει τη διαφορά στο μέγιστο +15 (86-71), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου κόλλησαν στην επίθεση, αλλά δεν τους κόστισε πολύ, καθώς κατάφεραn να φτάσουν στη νίκη με το τελικό 89-77! 

Τα δεκάλεπτα

20-24

38-43

62-60

89-77 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 5, Χάντερ 10 (10 ριμπ.), Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 14 (3), Στρόμπερρυ 5 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 30 (3/5 τρ., 9 ριμπ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης, Χάκετ 14 (1), Λοτζέσκι 5 (1), Αθηναίου. 

ΧΙΜΚΙ (Κουρτινάιτις): Ράις 14 (2), Σβεντ 11 (1), Ντράγκιτς 11 (1), Όγκουστιν 13, Κόπονεν, Βιάλτσεφ 7 (2), Σοκόλοφ 3, Ιλνίτσκι, Μόνια 12 (4), Τοντόροβιτς 1, Χάνικατ 5 (1), Σελεκέτο.