Ο Ολυμπιακός, με τις απουσίες του, πήγε ως συνήθως στη Μόσχα να παλέψει στα ίσα την ΤΣΣΚΑ και να πάρει αυτό που του αναλογούσε. Ίσως να μην το πίστεψε τόσο, ίσως να προδόθηκε από κάποιες άμυνες και να μην είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση για ένα ματς χωρίς πίεση γι αυτόν… Μία τέτοια εικόνα έβγαλε. Ίσως και να μπορούσε να έχει καταφέρει κάτι παραπάνω. Η ουσία είναι πως ηττήθηκε με 89-81 για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έπεσε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 18-9 ωστόσο ο «τελικός» γι αυτόν είναι την Παρασκευή με την Εφές στην προσπάθεια να κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας.    

«ΚΛΕΙΔΙ»: Ο Ολυμπιακός δεν είχε… υποστήριξη. Όσο τον τραβούσαν οι αρχηγοί του. Όταν δούλευε το ροτέισον στην δεύτερη αλλαγή της πεντάδας είχε θέματα και επισπεύδονταν οι αρχηγοί. 29 λεπτά ο Σπανούλης, 27 ο Πρίντεζης… 41 πόντους οι δύο μαζί. Τους μισούς από όσους πέτυχε ο Ολυμπιακός περίπου.  

MVP: Ο Νάντο Ντε Κολό… Ο Γάλλος γκαρντ (31 ranking) πέτυχε 25 πόντους χάνοντας μόλις ένα σουτ (5/6 δίποντα και 4/4 τρίποντα) και όπως καταλαβαίνετε έπληξε τον Ολυμπιακό.  

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Ο Κόρι Χίγκινς από το… πουθενά έκανε ζημιά στον Ολυμπιακό. Στο 3ο δεκάλεπτο σκόραρε 10 πόντους παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ντε Κολό, ενώ «αθόρυβοι» ήταν και οι 13 πόντοι του Ροντρίγκες.  

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 60,9% τα δίποντα της ΤΣΣΚΑ που πήρε 21 πόντους από λάθη του Ολυμπιακού και άλλους 20 από δεύτερη ευκαιρία.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Μπόμπι Μπράουν με -3 ranking δεν βοήθησε όσο θα ήθελε ο Ολυμπιακός και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και όσο γενικότερα θα περιμέναμε.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός, με Ρόμπερτς, Σπανούλη δίδυμο στα γκαρντ και Παπαπέτρου στο «3» φυσικά εν τη απουσία του Παπανικολάου, ξεκίνησε καλά στη Μόσχα με τον Πρίντεζη να κάνει ότι δεν μπορούσε ο Παπαπέτρου (0/4 σουτ) και τον Σπανούλη να διαβάζει υποδειγματικά την άμυνα των Ρώσων. Η ΤΣΣΚΑ ήθελε να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές και τα «μις ματς» με τον Χάινς που πήρε και 2 επιθετικά ωστόσο με τρίποντο του αρχηγού, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-10 στο ξεκίνημα και 9-13 δια χειρός Πρίντεζη από τα 6.75μ. Η άμυνα είχε καλύτερες αντιδράσεις και οι δυο αρχηγοί (9 ο Πρίντεζης και 6 ο Σπανούλης) έκαναν 11-18 (4/7δίποντα και 2/2 τρίποντα). Φυσικά η ΤΣΣΚΑ θα αντιδρούσε και το έκανε με τον Ροντρίγκες πάνω στον Μιλουτίνοφ δύο φορές αλλά και τον Ντε Κολό στον Παπαπέτρου για το 10-0 σερί και το 21-18. Ο Ολυμπιακός όμως είχε απάντηση και δη… μονότονη. «Πικ εν ρολ» με τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος με 8 σερί δικούς του πόντους έκανε το 21-16 για να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο με 23-26.       

Η second unit δεν δούλεψε καλά όμως στο 2ο δεκάλεπτο, ιδίως στην άμυνα. Ο Ντε Κολό ξεκίνησε με 2 τρίποντα, έγιναν 2 χαζά λάθη στην επίθεση και ο Γάλλος γκαρντ με το τρίτο τρίποντο και το 9-0 σερί έκανε το 32-26. Λάθος και πάλι και ο Ντε Κολό στον αιφνιδιασμό ανέβασε στο 11-0 σερί της ΤΣΣΚΑ το οποίο έφτασε στο 13-0 από τον Αντόνοφ. Άμεση επιστροφή του Σπανούλη αλλά και είσοδος του Τόμπσον (καθώς ο Μπράουν δεν βοήθησε) με τον Χόλις να δίνει ένα τρίποντο ωστόσο Χάντερ και Ντε Κολό κράτησαν στους 10 (40-30). Ο Σπανούλης με τρίποντο συνέχισε να κόβει τη φόρα των Ρώσων, ο Ολυμπιακός έχανε βολές (5/10) αλλά προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά και με νέο τρίποντο έκανε το 44-38 (12 πόντους με 3/5 τρίποντα και 4 ασίστ). Έβγαζε άμυνες ο Ολυμπιακός και προσπαθούσε να βγει στο ανοικτό γήπεδο κι αυτός όπως επεδίωκε σε κάθε ευκαιρία η ΤΣΣΚΑ και ο Πρίντεζης έκανε το 44-40 του 2ου δεκαλέπτου (21-14).  

Μιλουτίνοφ και Ρόμπερτς μείωσαν στον πόντο στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου ωστόσο ο Ντε Κολό (20 πόντους) συνέχισε να κάνει ζημιά και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Χίγκινς ο οποίος με 6 πόντους έκανε το 56-49. Ο Ολυμπιακός πίεζε, έβγαζε χέρια μπροστά θέλοντας να κλέψει μπάλες και ο Πρίντεζης (έστελνε βοήθεια κλασικά πάνω του ο Ιτούδης) με 7 πόντους σερί (18 σύνολο) μείωσε σε 61-58. Ο Σπανούλης έπρεπε να ξεκουραστεί και ο Στρέλνιεκς με την είσοδό του ξανά στο παρκέ σούταρε για το 61-60. Ο Πρίντεζης συνέχισε να κάνει ζημιά κοντά στο καλάθι της ΤΣΣΚΑ ωστόσο ο Ολυμπιακός δέχτηκε… φθηνούς πόντους από Ροντρίγκες και Βορόντσεβιτς με αποτέλεσμα να κλείσει το 3ο δεκάλεπτο με 69-62 (25-22 επιμέρους).  

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε κάκιστα στο 4ο δεκάλεπτο. Δεν είναι μόνο το 6-0 που δέχτηκε. Έκανε λάθος ακόμα και στην επαναφορά κάτω από το καλάθι του. Άκοποι πόντοι για την ΤΣΣΚΑ. Ο Στρέλνιεκς με τρίποντο και ο Μπράουν με σουτ στο τρανζίσιον μείωσαν και πάλι σε 75-68 αλλά είναι οι… λεπτομέρειες. Δεν πήρε το ριμπάουντ, έφαγε καλάθι από τον Ροντρίγκες. Έκανε το 11ο λάθος του και άλει ουπ με τον Χάντερ για το 79-68 και το -11 και πάλι. Δεν το άφησε, το πάλεψε όσο μπορούσε… Ο Πρίντεζης έφτασε τους 24 πόντους για το 85-76, κάτι προσπάθησε να κάνει και ο Τόμπσον (σ.σ. είχε ψηλώσει την 5άδα του ο κόουτς με Παπαπέτρου, Τόμπσον, Πρίντεζη και Μακλίν) ωστόσο η νίκη είχε γείρει στην πλευρά της ΤΣΣΚΑ, με τον Ολυμπιακό να προσανατολίζεται πλέον στο ματς με την Εφές την Παρασκευή που θέλει περισσότερο για να κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας. Τελικό σκορ 89-81 και στο 18-9 πλέον ο Ολυμπιακός και την 3η θέση της βαθμολογίας.     

Τα Δεκάλεπτα: 23-26, 44-40, 69-62, 89-81.