Δύο ερωτήσεις προς τον υπουργό Υγείας για την άμεση στελέχωση, με οδηγούς και πλήρωμα, των ασθενοφόρων της Αίγινας, αλλά και για την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας του νησιού, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά.

Στην πρώτη ερώτηση επισημαίνονται τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί εξαιτίας της ελλειπούς στελέχωσης των ασθενοφόρων, καθώς σήμερα υπάρχουν μόνο δύο οδηγοί και ένας επικουρικός που υπερβάλλουν εαυτούς, αλλά αυτό δεν επαρκεί, εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι μόνιμοι κάτοικοι μαζί με τους επισκέπτες του νησιού υπερβαίνουν τις εκατό χιλιάδες. Ο υπουργός Υγείας ερωτάται  τι πρόκειται να πράξει για την επάνδρωση των ασθενοφόρων, ενόψει και της θερινής περιόδου, πότε θα ολοκληρωθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη δύο μόνιμων οδηγών και εάν προτίθεται να εφαρμόσει την κατ’ εξαίρεση μοριοδότηση εντοπιότητας στις προσλήψεις οδηγών, ώστε να μην μένουν κενές μετά από λίγο οι θέσεις.

Στη δεύτερη ερώτηση επισημαίνεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί, εξαιτίας της έλλειψης παιδιάτρου. Μετά τον θάνατο της παιδιάτρου και διευθύντριας του Κέντρου Υγείας της Αίγινας, σήμερα οι ανάγκες καλύπτονται μόνο δύο φορές την εβδομάδα, κάτι που δεν είναι αρκετό, όπως επισημαίνουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της Αίγινας. Ο υπουργός Υγείας ερωτάται εάν προτίθεται να τοποθετήσει μόνιμο παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας, ή εάν σκέφτεται να αυξήσει τις ημέρες επίσκεψής του στο νησί.