Εντύπωση προκαλεί αν μη τι άλλο η… εκκωφαντική σιωπή του μοναδικού βουλευτή της ΝΔ στην Α' Πειραιά Κώστα Κατσαφάδου, αναφορικά με τα γεγονότα της Τούμπας. Και δεν αναφερόμαστε βέβαια μόνο στο ντου του Ιβάν και των φουσκωτών του, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της ρητορικής της Ν. Δ. δεδομένου του διεθνούς θορύβου που δημιουργήθηκε, αλλά και των γνωστών δεσμών του εκ Ρωσίας ορμώμενου επιχειρηματία με τους κυβερνώντες.

 Την ίδια στάση άλλωστε κράτησε ο Κώστας Κατσαφάδος και στο θέμα της μεταμεσονύκτιας απόφασης για την επιστροφή των βαθμών που είχαν αφαιρεθεί από τον ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού στην έδρα του Δικεφάλου, που οδήγησε στην ματαίωση του παιχνιδιού μεταξύ των δύο ομάδων.

Αναλόγως σιωπηλός βέβαια παρέμεινε στην διάρκεια ολόκληρης της φετινής σεζόν όπου κατά κοινή ομολογία οι αδικίες σε βάρος της ομάδας-σύμβολο της πόλης όπου εκλέγεται από τις δυνάμεις της… εξυγίανσης ήταν απροκάλυπτες και διαδοχικές.

Δεν ξέρουμε αν σ' αυτό έχουν συμβάλει τα φιλοπαναθηναϊκά του αισθήματα (που ουδέποτε έκρυβε στο παρελθόν) ή το δέσιμο που αισθάνεται με την πλευρά Μελισσανίδη, ο οποίος είχε στηρίξει εμπράκτως τον αποτυχημένο προεκλογικό αγώνα του πεθερού του Βασίλη Μιχαλολιάκου για την δημαρχία του Πειραιά, απέναντι στο ψηφοδέλτιο που συγκροτούσαν πρόσωπα που ταυτίστηκαν διαχρονικά με την πορεία του Ολυμπιακού, καθώς και εκπρόσωποι του συνόλου των φορέων του μεγάλου λιμανιού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν οι βουλευτές δεν δηλώνουν παρόντες σε τέτοιου είδους περιστάσεις, ποιος ο λόγος ύπαρξής τους στο Κοινοβούλιο;