Την πόλη του Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα  το απόγευμα η υπεύθυνη οικονομίας και ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργάνωσε το γυναικείο τμήμα της ΝΟ.Δ.Ε. Α' Πειραιώς & Νήσων της Νέας Δημοκρατίας

Η εκδήλωση αυτή που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, έλαβε χώρα στο κτίριο του ΕΒΕΠ και είχε παράλληλα φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς σκοπός της ήταν η ενίσχυση του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» των παιδιών με ειδικές ανάγκες των Ναυτικών του Πειραιά, ενώ συγχρόνως εγκαινιάστηκε και η Έκθεση Ζωγραφικής της γνωστής και καταξιωμένης εικαστικού Άννας Δημάκη με θέμα «Και το όνομα αυτής: Γυναίκα».

Η κα. Μπακογιάννη στην ομιλία της στάθηκε περισσότερο στο ρόλο της γυναίκας στην πολιτική, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από εμπειρίες που αποκόμισε από την πρώτη φορά που κατέβηκε ως υποψήφια βουλευτής, στη δύσβατη περιοχή της Ευρυτανίας, μέχρι τα πρόσφατα ευρωπαϊκά της ταξίδια. Κατά την ομιλία της χρησιμοποίησε αρκετά συχνά αριθμούς στοιχεία από έρευνες που δείχνουν ποια είναι η θέση της γυναίκας σήμερα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αλλά και ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της πολιτείας ώστε να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι, που θα βοηθήσουν τη σύγχρονη γυναίκα, σύζυγο, μητέρα, κόρη  να αποκτήσει όχι μόνο ισότητα, αλλά και τις συνθήκες εκείνες που θα βελτιώσουν την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την εργασία.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε την ομιλία της με ένα απόσπασμα από ένα άρθρο που δημοσίευσε σήμερα στον ηλεκτρονικό Τύπο η κόρη της Αλέξια Μπακογιάννη και κατέληξε με τη φράση «το θέμα δεν είναι πως μεγαλώνουμε τις κόρες μας, το θέμα είναι πως μεγαλώνουμε τους γιους μας». Αυτό ήταν και το σημείο που χειροκροτήθηκε έντονα από τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα του ΕΒΕΠ και την περίμενε μέχρι το τέλος για να την ασπαστεί και να φωτογραφηθεί μαζί της.