Εχει χαθεί η μπάλα στην πολιτική σκηνή της χώρας. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ή μάλλον εξηγείται, αλλά για να εξηγηθεί θα πρέπει να μιλήσουμε για διαπλοκή παλιάς εποχής και για τόσο άμεση παρέμβαση της πολιτικής (και των πολιτικών) στη δικαιοσύνη, που δεν έχει προηγούμενο.

Οπως και να το πει κανείς, πάντως, το να ακολουθούν μέλη της Κυβέρνησης την επιθετική ρητορική και τη γεμάτη ψεύδη και λάσπη επιχειρηματολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην υπόθεση του τραυματισμού του Οσκαρ Γκαρθία, είναι κάτι παραπάνω από ακραίο. Είναι ντροπή και απόλυτη κατάπτωση της (πολιτικής και όχι μόνο) υπόστασης, για χάρη λίγων ψήφων.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης και Δημήτρης Μάρδας, έκαστοι εκλεγμένοι στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να πάρουν θέση υπέρ του ΠΑΟΚ και να κάνουν ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Απειλώντας -εμμέσως- αλλά και κάνοντας λόγο για δικαστικές «μεθοδεύσεις». Και όλα αυτά όχι για όποιον κι όποιον, αλλά για τακτικούς δικαστές. Τους οποίους ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονής, επέβαλλε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Η επιτομή της χουλιγκανικής προσέγγισης του τραυματισμού του Οσκαρ Γκαρθία ήρθε από την απίστευτη τοποθέτηση του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Μάρκου Μπόλαρη. Ο εν λόγω κύριος, όχι μόνο κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις της δικαιοσύνης» (!), αλλά χαρακτηρίζει τον Οσκαρ Γκαρθία θεατρίνο και κάνει λόγο για «πλαστογραφία» του πρωταθλήματος!

Αναλυτικά όσα αναφέρει αυτός ο λαμπρός ανήρ της πολιτικής σκηνής του τόπου και υψηλού επιπέδου πολιτικό πνεύμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «

Αναρωτιόμουν...

Τι θα μεθοδεύσουν φέτος για να μην πάρει το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα ;

Ευρηματικό :

"Τραυματισμός από ανεμίζουσα ταινία χαρτιού !"

Αντί να τιμωρήσουν τον θεατρίνο, πλαστογραφούν το πρωτάθλημα.

Χάθηκε κι η ντροπή!».

Στην εμπνευσμένη και γεμάτη ποιότητα παρέμβαση Μπόλαρη στη Δικαιοσύνη, ήρθε και αυτή του Δημήτρη Μάρδα. Ο πρώην λαμπρός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, επίσης μέσω Twitter, ανέφερε τα εξής: «Για τον ΠΑΟΚ, απαίτηση κάθε φίλαθλου είναι μια: Δικαιοσύνη παντού και αυτή μην εξαντλείται επιλεκτικά, αγνοώντας σκηνές θεάτρου παραγόντων ή χυδαιότητας παιχτών. Τέλος δεν πρέπει να αγνοεί η δικαιοσύνη το αρχαίο ρητό κατά το οποίο "Άκρον δίκαιον άκρα αδικία"».

Τι μας λένε ο εν λόγω εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό κύριοι; Οτι η Δικαιοσύνη αδίκησε τον ΠΑΟΚ ότι το κάνει με... επιλεκτικό τρόπο! Ο Μάρδας, δε, κάνει λόγο για «θέατρο παραγόντων» και «χυδαιότητα παικτών», μία έμμεση αναφορά και μομφή για τον Ολυμπιακό, που του επιστρέφεται εις διπλούν. Διότι ο ίδιος και το συνάφι του, μπορεί να τους εκφράζει το να ασπάζονται τον χουλιγκανισμό και τις πρακτικές του αλητήριου που τραυμάτισε τον Γκαρθία, αλλά εάν αυτό θέλουν, τότε να αυτονακυρηχθούν επίσημοι προστάτες του ΠΑΟΚ και κάθε μορφής χουλιγκανισμού, όχι εκπρόσωποι του Λαού. Διότι αυτός το τίτλος τιμής για τους ίδιους, είναι τίτλος ντροπής για όσους τους τίμησαν με την ψήφο τους.

Επίσης, εάν επιθυμούν να πουλήσουν εκδούλευση στον Ιβάν Σαββίδη, ας του σβήσουν κανένα πρόστιμο, ας του δώσουν κοψοχρονιά κανένα Λιμάνι ή καμιά κρατική επιχείρηση και ας αφήσουν στην άκρη τον Ολυμπιακό. Διότι είναι μέγεθος δυσθεώρητο για τη μικρότητά τους. Και εάν νομίζουν ότι θα γίνουν αρεστοί στο χωριό τους και με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουν ψηφαλάκια, μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά σίγουρα χάνουν κατά κράτος σε αξιοπρέπεια και σοβαρότητα.

Τέλος, καλό θα είναι να γίνει μία δήλωση από τον κ. Κοντονή, αναφορικά με τις απόψεις των συντρόφων του για την αθλητική δικαιοσύνη. Διότι εάν δεν μιλήσει, εάν δεν πει το παραμικρό, τότε θα είναι σαν να συμφωνεί ότι οι τακτικοί δικαστές είναι «στημένοι» και θέλουν να αδικήσουν τον ΠΑΟΚ, όπως προσπαθεί (μάταια) να πείσει τα χρυσόψαρα η διοίκηση Σαββίδη.

Επίσης, θα είναι καλό για τους βουλευτές και λοιπούς σφουγκοκωλάριους της πολιτικής, να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στον Ολυμπιακό. Διότι ο Ολυμπιακός δεν λειτουργεί με πρακτικές Σαββίδη. Ούτε ο πρόεδρός του πηγαίνει αγκαζέ με τον Καμμένο στο κανάλι του ενημερώνοντας με στόμφο ότι «στηρίζουμε Κυβέρνηση, ορθοδοξία και ΠΑΟΚ».