Τρία χρόνια μνημονιακής θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμπλήρωσε πριν από δύο (περίπου) μήνες, ο πάλαι ποτέ αντιμνημονιακός αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Εκτός από το γεγονός ότι μετέβαλε σε όλα σχεδόν τα θέματα τις θέσεις που διατύπωνε, ουδείς παραβλέπει και τα μελανά σημεία που καταγράφει ως υπουργός Άμυνας.

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνεπής έναντι των υποσχέσεων που είχε δώσει στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τα μισθολογικά φαντάζει πλέον όαση ασυνέπειας, απέναντι στα όσα έχουν διαδραματιστεί κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του κ. Καμμένου.

Αρκεί μόνο να επισημανθεί ότι επί των ημερών του νυν επικεφαλής του Πενταγώνου απειλήθηκε με σύλληψη ανώτατος αξιωματικός, ο οποίος αντέδρασε στη σκανδαλώδη πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Παπαδάκη, που το Σάββατο το απόγευμα πλήρωσε τη διαφωνία του με την αποστρατεία του. Από κει και πέρα, επί των ημερών Καμμένου στο υπουργείο Άμυνας είδαμε να εισβάλει μέρα μεσημέρι η ακροαριστερή οργάνωση «Ρουβίκωνας».

Σε σχέση τώρα με τα μεγάλα και σημαντικά, ήδη έχουν καταγραφεί δύο θερμά επεισόδια κοντά στην βραχονησίδα Ίμια, ενώ το τελευταίο επεισόδιο που παίχτηκε με «θύμα» τις Ένοπλες δυνάμεις έχει να κάνει με τη σύλληψη και κράτηση στην Τουρκία δύο αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, στην περιοχή του Έβρου.

Αν στη θέση του κ. Καμμένου βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος και είχαν συμβεί (σ.σ. που δεν θα είχαν) όλα αυτά τα τραγελαφικά, ο συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα θα είχε ξεκινήσει ηλεκτρονική διαδήλωση, μέσα από το Olympia.gr, του στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, βάλλοντας εναντίον όσων επιβουλεύονται την εθνική ασφάλεια. Τώρα, που είναι ο ίδιος υπουργός, επέλεξε να εξαφανιστεί, αφού προηγουμένως έκανε γαργάρα τη συγκατοίκηση με τον Φώτη Κουβέλη.