Η εταιρεία "Σταθερές Συγκοινωνίες" (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) στηρίζοντας διαχρονικά αξιόλογες δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα παρουσιάσει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, στον σταθμό "Πειραιάς" του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (Γραμμή 1), τη θεατρική παράσταση "Μεταξύ Φαλήρου και Κορυδαλλού".

Η παρουσίαση του έργου - σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή - είναι  μια προσπάθεια να είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς, όχι μόνο ένα αξιόπιστο συγκοινωνιακό δίκτυο, αλλά και ένα αποτελεσματικό όχημα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τον επιβάτη.

Το έργο

Μια παράσταση ταξίδι, ένας απόπλους στη στεριά. Ένα πλοίο που δεν έρχεται, ούτε φεύγει, αλλά ταξιδεύει στον Πειραιά. Μια άλλη βάρδια που αφηγείται ιστορίες με αφορμή ένα παιχνίδι στον χρόνο. Πειραιάς... από τη λέξη πέρα, η αντικρινή όχθη, η απέναντι στεριά.

Είσοδος αλλά και τελευταία άκρη. Ένα λιμάνι, ένας τόπος συνάντησης πριν την αναχώρηση ή μετά την επιστροφή. Η ίδια η αναχώρηση και η επιστροφή. Πέντε πρόσωπα συναντιούνται σ’ ένα όριο και συνομιλούν μέσα από μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας. Σ’ αυτά τα πέρατα, στις άκρες της θαλάσσης, το νεοελληνικό έργο καθρεφτίζει τις εποχές από το χτες στο σήμερα και το αύριο με άξονα τη μουσική του Γιάννη Παπαϊωάννου και τη "Βάρδια" του Νίκου Καββαδία με συνεπιβάτες το κοινό της παράστασης.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Θέμης Θεοχάρογλου, Παναγιώτης Καμμένος, Γιούλη Καρναχωρίτη, Μαρίνα Πανηγυράκη, Ιώβη Φραγκάτου. Σκηνογράφος/Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού.

Η παράσταση εντάσσεται στο θεατρικό πρόγραμμα "Αλληλεγγύη" που υλοποιεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχος και έχει στόχο τη δημιουργία μιας ουσιαστικότερης σύνδεσης ανάμεσα στην πολιτιστική ζωή της πόλης και τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το Πρόγραμμα "Αλληλεγγύη" είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει δύο παραστάσεις ("Μεταξύ Φαλήρου και Κορυδαλλού", σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή και "Εμείς, οι Άλλοι" σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου) και η ΣΤΑΣΥ ΑΕ θα φιλοξενήσει στο δίκτυό της την πρώτη εναρκτήρια παράσταση του προγράμματος.