Μια μοναδική ολοκαίνουρια συλλογή με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού στις πιο δυνατές ερμηνείες τους! Περιλαμβάνει την τεράστια νέα επιτυχία του εκπληκτικού Θέμη Αδαμαντίδη «Στην Καρδιά» που κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε CD και δεν θα τη βρείτε πουθενά αλλού, αλλά και πολλά ακόμα τραγούδια από τους πιο αγαπημένους σας ερμηνευτές: Πλούταρχος, Ρέμος, Θεοδωρίδου, Βανδή, Γιαννιάς, Νικηφόρος, Μενιδιάτης, Μαρτάκης, REC, Καρλάκη!

Το CD περιλαμβάνει τις επιτυχίες:

• Στην Καρδιά – Θέμης Αδαμαντίδης
• Σπασμένα Κομμάτια Της Καρδιάς – Αντώνης Ρέμος
• Λογικά – Γιώργος Γιαννιάς
• Πέρα Απ’ Τα Μάτια Μου – Γιάννης Πλούταρχος
• Σαν Τα Μάτια Σου – Νικηφόρος
• Αν Μ’ Αγαπούσες – Νατάσα Θεοδωρίδου
• Δε Μπορεί – Χρήστος Μενιδιάτης
• Μέτρα – Κώστας Μαρτάκης
• Εμείς – REC 
• Τα Κλειδιά – Δέσποινα Βανδή 
• YAREM – Μαρία Καρλάκη

Ο 8ος τόμος «Ιστορίας της Μακεδονίας» θα κυκλοφορήσει αυτό το Σάββατο σε υπέρπολυτελή σκληρόδετη έκδοση!

Ο νέος τόμος της «Ιστορίας της Μακεδονίας» περιλαμβάνει Τα ιστορικά γεγονότα από το 342 π.Χ. έως το 336 π.Χ.: Οι Μακεδονικές κατακτήσεις στα Βαλκάνια, ο θάνατος του Φιλίππου και η διαδοχή από τον γιο του Αλέξανδρο.

Η νέα μνημειώδης σειρά βιβλίων «Ιστορία της Μακεδονίας» του κορυφαίου, ελληνιστή καθηγητή Nicholas G.L. Hammond που κυκλοφορεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα Παραπολιτικά σε 12 υπερπολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις, είναι ένα επίκαιρο έργο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας! Οι αναγνώστες μας θα λάβουν τον 1ο τόμο της σειράς σε σκληρόδετη έκδοση ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ μαζί με τον 12ο τόμο που θα ολοκληρώσει τη σειρά!

Η "Ιστορία της Μακεδονίας", που συνέγραψε ο καθηγητής N.G.L. Hammond και οι συνεργάτες του G. Τ. Griffith του και F. W. Walbank, είναι ένα έργο ήδη κλασικό στο είδος του, ένα έργο ρηξικέλευθο, που ανατρέπει τα δεδομένα, αποκαθιστά αλήθειες, ερμηνεύει και διασαφηνίζει δυσκολίες, αποτελώντας ένα αδιάσειστο ντοκουμέντο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Βιογραφικό του Νicholas G. L.Hammond

O καθηγητής N. G. L. Hammond υπήρξε εταίρος του Clare College του Cambridge (1930-1954), κοσμήτορας του Clifton College (1954-1960) και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Bristol (1962-1973). Aσχολήθηκε ειδικά με την αρχαία Mακεδονία επί δεκαετίες και το μεγαλύτερο μέρος του ερευνητικού και συγγραφικού του έργου έχει αυτήν ως αντικείμενο. Στα σχετικά συγγράμματά του συγκαταλέγονται τα: “Iστορία της Mακεδονίας”, σε τρεις τόμους (ο B’ σε συνεργασία με τον καθηγητή G. T. Griffith και ο Γ’ με τον καθηγητή F. W. Walbank), “The Macedonian State”, “Alexander the Great: King, Comma-nder and Statesman”, “Three Historians of Alexander the Great: the so called vulgate authors, Diodorus, Justin and Curtius”, “Mέγας Aλέξανδρος, ένας ιδιοφυής”, “Φίλιππος ο Mακεδών” κτλ. Άλλα ιστορικά έργα του συνδεόμενα με τον ευρύτερο βορειοελλαδικό χώρο είναι τα “Epirus”, “Atlas of the Greek and Roman World in Antiquity” και “A History of Greece to 322 B.C.”. Άλλα δημοσιεύματά του σε επιστημονικά περιοδικά: “The Via Egnatia” (σε συνεργασία με το M. Xατζόπουλο), “Illyria, Rome and Macedonia in 229-205 B.C.”, “The Kingdoms in Illyria circa 400-167 B.C.”, “The march of Alexander the Great on Thebes in 335 B.C.” κτλ.


Ακόμα,
 

ΔΩΡΟ 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός* για την νέα θεατρική παράσταση «Μια ξεχωριστή μέρα», σε σκηνοθεσία Άσπα Καλλιάνη, διασκευή Αλέξανδρου Ρήγα με τον Σταύρο Ζαλμά και την Δήμητρα Ματσούκα

Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» (Una Giornata Particolare) του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη και παρουσιάζεται από μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών στο θέατρο Άλμα. Ο Γκαμπριέλε (Σταύρος Ζαλμάς) διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα (Δήμητρα Ματσούκα) πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις «ανατρεπτικές» του αντιλήψεις. Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Την σχέση της με τον άντρα της, τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία, τον κόσμο, και κυρίως την σχέση με τον ίδιο της τον εαυτό. Δύο πλάσματα μεγαλωμένα τελείως διαφορετικά, που όμως θα ανακαλύψουν μέσα από δυνατές συγκρούσεις ότι τους ενώνει το σημαντικότερο πράγμα απ’ όλα. Και ίσως, μέχρι την δύση του ήλιου οι ζωές τους να αλλάξουν για πάντα.

Το «Μία Ξεχωριστή Μέρα» ξεκίνησε την ιστορία του ως μία Κινηματογραφική ταινία του 1977, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Έττορε Σκόλα και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες (αν όχι τη σημαντικότερη) δημιουργίες του σημαντικού σκηνοθέτη. Πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννη και η Σοφία Λόρεν. Πρόκειται για μία από τις πιο αναγνωρισμένες ταινίες, τόσο από κριτικούς όσο και από το κοινό, του παγκόσμιου κινηματογράφου με δυνατά πανανθρώπινα μηνύματα, που πραγματεύεται μία συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη και διαχρονική ιστορία, καταγγέλλοντας παράλληλα, τον φασισμό και τις καταβολές του. Η «Μία Ξεχωριστή Μέρα» απέσπασε – εκτός από την λατρεία του κοινού και την αντίστοιχη εισπρακτική επιτυχία - πολλά και σημαντικά βραβεία. Μετρώντας 13 διεθνή βραβεία και 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ (μεταξύ αυτών: Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας), αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία φιλμ του μοντέρνου Κινηματογράφου. Τους ρόλους του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και της Σοφίας Λόρεν ενσαρκώνουν στη σκηνή ο Σταύρος Ζαλμάς και η Δήμητρα Ματσούκα.

Το «Μία Ξεχωριστή Μέρα» είναι από γραφής ένα θεατρικής σύλληψης δράμα. Με την οξυδερκή ματιά και το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα και μέσα από ένα παγκόσμιο πλαίσιο υψίστης σημασίας για την Παγκόσμια ιστορία, «βουτά» στις πιο ενδόμυχες σκέψεις των ανθρώπων, για να αναδείξει το απόλυτα προσωπικό σε παναθρώπινο. Το ατομικό «παράπονο», σε συλλογική ανάγκη, το απλό χαμόγελο σε ελπίδα. Για να φωτίσει τις μικρές δικτατορίες που ζούμε ή ανεχόμαστε γύρω μας, για να βοηθήσει να δούμε τους ήρωες της καθημερινότητας, για να μας καταστήσει απόλυτα αντιληπτό ότι η ζωή μας, μας ανήκει… και είτε την διαχειριστούμε σαν όνειρο, είτε σαν σκουπίδι, αυτή θα περάσει… όλα είναι στο χέρι μας… από τον Πόλεμο, μέχρι την Αγάπη…

Μια ξεχωριστή μέρα, μια ξεχωριστή παράσταση για την δύναμη που αποκτάμε όταν σταματήσουμε να μας νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, και ζήσουμε στον κόσμο που εμείς δημιουργούμε.

*Η προσφορά ισχύει για όλες τις παραστάσεις και για όλες τις ώρες. ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ, Ακομινάτου 15, Αθήνα, Τηλέφωνο 210 5220100

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

«α) Κάθε αντίτυπο του φύλλου της εβδομαδιαίας κυκλοφορίας εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» από τις 03-03-2018 και έως τις 31-03-2018 θα φέρει ένθετο ένα κουπόνι για χρήση προκειμένου με την αγορά ενός (1) εισιτηρίου αξίας 20,00 ευρώ, να του χορηγηθεί δωρεάν ένα (1) ακόμη, ώστε να δει μία (1) θεατρική παράσταση με τίτλο «Μία Ξεχωριστή Ημέρα», που προβάλλεται στο θέατρο «Άλμα», οδός Ακομινάτου, αρ. 15, Αθήνα.

β) Το κουπόνι ισχύει αποκλειστικά και μόνο για την προμήθεια ενός (1) εισιτηρίου δωρεάν με την αγορά ενός (1) εισιτηρίου αξίας 20,00 ευρώ για την θέαση της ανωτέρω θεατρικής παράστασης και μπορεί να γίνει χρήση του άπαξ, ενώ ισχύει για όλες τις ημέρες και ώρες προβολής του θεατρικού έργου, έως το τέλος των παραστάσεων. Ο αναγνώστης-κάτοχος του κουπονιού, θα προσκομίζει αυτό στο ταμείο του θεάτρου «Άλμα» και αφού αγοράσει ένα (1) εισιτήριο για την θεατρική παράσταση καταβάλλοντας την αξία του (20,00 ευρώ), θα του χορηγηθεί ένα (1) ακόμη δωρεάν για την ίδια παράσταση και την ίδια ημέρα. Αναγκαία προϋπόθεση της καρπώσεως της προσφοράς η επίδειξη και η παράδοση του αποκομμένου κουπονιού, ενώ θα πρέπει να έχει προηγηθεί απαραιτήτως τηλεφωνική κράτηση στον τηλεφωνικό αριθμό 2105220100, καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ. Η προσφορά ισχύει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ελεύθερων θέσεων στο ανωτέρω θέατρο και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

γ) Η δωρεάν χορήγηση ενός (1) επιπλέον εισιτηρίου χορηγείται άπαξ ανά κουπόνι και είναι δυνατή η αθροιστική χρήση άνω του ενός κουπονιού ανά αγορά εισιτηρίων, την οποία το ανωτέρω θέατρο υποχρεούται να χορηγήσουν στους αναγνώστες της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» καθ’όλη τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα. Η ισχύς της προσφοράς είναι από τις 03-03-2018 έως το τέλος των θεατρικών παραστάσεων και θα διαφημίζεται προωθητικώς, κατά την διακριτική ευχέρεια της «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.».

δ) Η εταιρεία «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.» και οι λοιπές ιδιοκτήτριες εταιρείες των μέσων στα οποία διαφημίζεται η παρούσα ενέργεια ουδεμία ευθύνη φέρουν για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του κουπονιού εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας. Δεν φέρουν επίσης καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά τους. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρουν σε περίπτωση που δεν δύνανται να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυώνται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρουν για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελε τυχόν υποστεί οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς.

ε) Κάθε διαφορά σχετικά με την διάθεση της παρούσας προσφοράς διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών, ενώ η αποδοχή του κουπονιού σημαίνει αποδοχή των ανωτέρω όρων. »

& Ένας ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ για το σπίτι, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου HARVARD

 

Οι «Πρακτικοί Οδηγοί Υγείας για το Σπίτι» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard θα σας βοηθήσει όχι μόνο να γνωρίζετε τα καλύτερα μέτρα πρόληψης ασθενειών και προστασίας της υγείας σας, αλλά και να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε πάθηση με υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Παρέχουν εξειδικευμένες συμβουλές για ένα σημαντικό αριθμό προβλημάτων υγείας που ταλαιπωρούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Όλο το περιεχόμενο, οι πληροφορίες και τα γεγονότα προέρχονται απευθείας από περισσότερους από 8.000 γιατρούς και ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Harvard.

Αυτή την εβδομάδα επιλέξτε ανάμεσα στους τόμους: 


Άγχος & φοβίες - Οδηγός για έναν υγιεινό τρόπο ζωής – Πρόληψη και αντιμετώπισης των συμπτωμάτων του άγχους. Οι διαταραχές άγχους και οι αιτίες του. Από τον φόβο στον πανικό, ένα ευρύ φάσμα. Εναλλακτικές προσεγγίσεις απέναντι στο άγχος. 
Υψηλή χοληστερίνη – Τι να κάνω γι’ αυτό: Εξειδικευμένες συμβουλές για τη μείωση της χοληστερίνης και του κινδύνου για καρδιοπάθεια, από τη διάγνωση στη θεραπεία και η επιλογή της θεραπείας που σας ταιριάζει. Ακόμα, φάρμακα, βότανα και άλλες ουσίες που μειώνουν την χοληστερίνη

& Μόνο με την απλή έκδοση των €2, η παιδική σειρά σε DVD: ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ

 

Μη χάσετε το 5ο DVD με 3 φανταστικά επεισόδια

Η 4η σεζόν είναι ΕΔΩ! Μετά τη συνάντησή τους με τον νέο σύμμαχο, τον Fugitoid, τα χελωνονιντζάκια Leonardo, Donatello, Raphael και Μichelangelo , η Έιπρηλ και ο Κέισι ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να σταματήσουν τους Triceratons από τη συλλογή όλων των μερών της γεννήτριας της μαύρης τρύπας. Ετοιμαστείτε να διασκεδάσετε με τις απίθανες περιπέτειες των πιο αστείων και φοβερών ninja!