Λείπουν ονόματα, λείπουν οι κατηγορίες, αλλά κυρίως λείπει ο λόγος που θα πρέπει να συσταθεί η Προανακριτική Επιτροπή, από την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτά είναι τα θέματα που έθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης κατά την πρώτη τοποθέτησή του στη Βουλή για το θέμα της Novartis.

O κ. Βορίδης αποδόμησε με τα νομικά του επιχειρήματα και την εμπειρία του την πρόταση για την σύσταση της Επιτροπής από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι «αποκαλύπτεται η σκευωρία, αφού από τους αναφερόμενους ως εμπλεκόμενους, λείπει η κάλπη του ενδέκατου, του κ. Κουρουμπλή, αλλά και τα ονόματα πέντε εξ αυτών.

Σε όσους δε η πρόταση αναφέρεται ονομαστικά, δεν έχουν κατηγορίες».  

Αυτό που υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, είναι ο σκοπός της Προανακριτικής Επιτροπής. Στην πρόταση αναφέρεται ότι η Επιτροπή θα διερευνήσει το «εάν έχει αρμοδιότητα η Βουλή, να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα.  Αυτό θα συζητηθεί δηλαδή; Το εάν έχει όχι αρμοδιότητα η Βουλή;».

Κατέληξε δε ότι «Η δικογραφία αυτή δεν έχει τίποτα, παρά μόνο τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες. Γι’ αυτό και δεν διατυπώσατε συγκεκριμένες κατηγορίες».