Αν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας γινόταν πριν από μερικές εβδομάδες, τότε που ο Ολυμπιακός ήταν στα... κάτω του, ίσως η ΑΕΚ - ίσως - να είχε περισσότερες ελπίδες. Αλλά ξέρετε κάτι; Ακόμα και τότε να γινόταν η αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός πάλι θα έβρισκε τον τρόπο να σοβαρευτεί και να πάρει το τρόπαιο. Έχει τον τρόπο αυτή η ομάδα να ξυπνάει εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Από τη στιγμή, πάντως, που τα πράγματα δεν έγιναν έτσι, ούτε αυτό ήταν άσχημο για τον Ολυμπιακό, έτσι όπως έγιναν εν τέλει τα πράγματα. Καθώς, η ομάδα ξεπέρασε ανώδυνα είναι η αλήθεια τη μεγάλη και σοβαρή κοιλιά που έκανε, κερδίζοντας τη Φενέρ και τη Ρεάλ για την Ευρωλίγκα, δύο εκ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης.

Αυτό ήταν! Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα πήρε ψυχολογία και παρά τις ήττες που είχαν γίνει στην Ελλάδα, πολύ απλά δεν στοίχιζαν, καθώς το πλεονέκτημα της έδρας είχε χαθεί προ πολλού. Το θέμα μας βέβαια είναι πως τα πολλά προβλήματα απουσιάζουν την πιο κατάλληλη στιγμή.

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να πάρει το φετινό Κύπελλο και θα κάνει το παν για να τα καταφέρει. Ούτως ή άλλως, ανταγωνίζεται μια ομάδα που την ξέρει καλά, είναι δυνατή, αλλά φυσικά πιο δυνατή είναι αυτή του Θρύλου. Αρκεί να το δείξει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.