Οι συντάξεις κόπηκαν και ξανακόπηκαν, ο ΦΠΑ αυξήθηκε και ξαναυξήθηκε, τσιγάρα, καύσιμα και ποτά έγιναν λάστιχο λόγω φόρων, μισθωτοί και συνταξιούχοι στήθηκαν και ξαναστήθηκαν στον τοίχο για να βγει ο λογαριασμός του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί έγιναν καθημερινότητα και μάλιστα με ηλεκτρονική μορφή, λιμάνια και αεροδρόμια βγήκαν στο σφυρί, ενώ το πλαίσιο για τις απεργίες άρχισε να ξηλώνεται.

Υπάρχει, άραγε, κάτι που θα μπορούσε να «φρενάρει» πολιτικά την κυβέρνηση, κάτι που θα αποτελούσε την ύστατη «κόκκινη γραμμή» της και θα μπορούσε να οδηγήσει πρόωρα σε εθνικές εκλογές; Κι όμως υπάρχει. «Θα ήταν τεράστιο λάθος να πάμε σε εκλογές τώρα.


Όσο αργότερα τόσο το καλύτερο», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, παραπέμποντας στη βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών, αλλά σπεύδουν να συμπληρώσουν: «Εκτός αν…». Ποιο είναι αυτό που φοβούνται στην κυβέρνηση;

 
Τι είναι αυτό που βλέπουν να έρχεται λίγο πριν φτάσουν στο νήμα, λίγο πριν φτάσουν στην πηγή, λίγο πριν λήξει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο; Η πρόωρη μείωση του αφορολογήτου, το «πετσόκομμά» του κατά 3.000 ευρώ από την Πρωτοχρονιά του 2019, που θα δώσει τη χαριστική βολή στους χαμηλοσυνταξιούχους και στη γενιά των 500 ευρώ.

«Δεν θα αντέξουμε πολιτικά, αν ζητήσουν πρόωρη μείωση του αφορολογήτου. Είναι παλαβό», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Παρασκευή στα περίπτερα όλης της χώρας.