Σε κατάσταση αβεβαιότητας βρίσκεται το επιτελείο του Κώστα Κατσαφάδου ενόψει των εκλογών στην ΟΝΝΕΔ με τον πανικό να είναι αυτός που αρχίζει σταδιακά να κυριεύει τα νεότερα στελέχη της οργάνωσης του Πανεπιστημίου Πειραιά. 

Η αιτία δεν είναι άλλη από τη διαπίστωση ότι η υποψηφιότητα του Τόλη Μπακόλα δεν "περπατάει" και δείχνει πριν καν να έχει ξεκινήσει η μάχη για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ να ξεκινάει ουσα πίσω αρκετά βήματα.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι το σύστημα το οποίο υποστηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην γραμματέα της ΔΑΠ, είναι αρκετά κορεσμένο αλλά και κουρασμένο. Προέρχεται από αλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες που είχαν ως αποτέλεσμα την ήττα και αυτό έχει ως συνέπεια να μην υπάρχει όρεξη, Πολλοί είναι δε εκείνοι που μιλάνε ανοιχτά για το τέλος της κυριαρχίας του ΠαΠει στην ΟΝΝΕΔ για την οποία όλα τα στελέχη περηφανεύονται διαχρονικά.

Ο δεύτερος λόγος αφορά το ίδιο το πρόσωπο του Τόλη Μπακόλα. Παρόλο που ήταν γραμματέας της ΔΑΠ δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του (όπως ο Ιωαννίδης, ή ακόμα παλαιότερα ο Βολουδάκης). Παράλληλα έχει προκαλέσει ουκ ολίγες αντιπάθειες μέσα στο περασμένο διάστημα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιδιαίτερος ενθουσιασμός στο άκουσμα της υποψηφιότητάς του. 

Οι δύο παραπάνω λόγοι σε συνδυασμό με τις κινήσεις του Βασίλη Γεωργιάδη έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στο στρατόπεδο των Πειραιωτών. Ο υποψήφιος από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατάφερε να "κλείσει" στελέχη που ο Ιωαννίδης θεωρούσε δικά του, όπως ο Μαρινάκης και ο Σιαδήμας.

ΥΓ: Για το Πάντειο θα τα πούμε άλλη φορά καθώς είναι εκτός ορίων του Πειραιά.

Π.Γ