Ολοκληρώθηκε η  έκακτη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ στα γραφεία της Πειραιώς για την υπόθεση Novartis. Η Μαρία Σπυράκη, ο Μάκης Βορίδης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκαναν σημαντικές αποκαλύψεις και έθεσαν καυτά ερωτήματα και για τα κενά και τις παραλείψεις της υπόθεσης. Ωστόσο, από την πλευρά του κόμματος τέθηκε και το αίτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. 

Η τοποθέτηση της εκπροσώπου της ΝΔ


Η ΝΔ είπε εξαρχής «όλα στο φως» και λέει «ναι» στη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Ακολούθως επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και ρίχει λάσπη στον ανεμιστήρα. Σημείωσε ακόμη πως η πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, ούτε αδικήματα περιγράφει ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει, το μόνο που περιλαμβάνει είναι επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η κ. Σπυράκη ανακοίνωσε ότι η ΝΔ καταθέτει κατά το άρθρο 144 του κανονισμού της Βουλής, πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των ευθυνών του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της αγοραπωλησίας βλημάτων από τη Σαουδική Αραβία.